Velkommen til Løten


Løten er en aktiv kommune med et hyggelig sentrum, midt mellom Hamar og Elverum. Edvard Munch er født i Løten, og vi inviterer både til Munch-senteret, Munch-stien og fotopunktet ved fødestedet. Vi har et rikt fritidstilbud, og er en kommune i vekst. Velkommen!

Tlf  ♦  Se våre ledige tomter her Krisehjelp

Siste nytt

 • Deltakerne på Camp Munch

  En vellykket gjennomføring av Camp Munch 2016 og Munch Minifestival!

  31.08.2016Tidenes første Camp Munch i Løten ble gjennomført 7. - 13. august. Camp Munch er en kunst-sommerleir for ungdommer i alderen 13 – 20 år, og fikk en verdig avslutning med Munch Minifestival på Klevfos lørdag 13. august.
 • Velkommen til minifestival!

  Munch minifestival 13. august

  20.06.2016Løten kommune inviterer til Munch MINIFESTIVAL på Klevfos Industrimuseum lørdag 13. august. Dette er en åpen og gratis familiedag med en mengde aktiviteter spredd over hele Klevfos-området.
 • Profilbilde Camp Munch

  Camp Munch - en kunstleir for unge sommeren 2016

  17.02.2016Camp Munch er en nyetablert kunstleir for kunstinteressert ungdom i alderen 13-20 år - i Edvard Munchs barndomsparadis.
 • Ordfører, barn fra Ådalsbruk skole, nasjonal og lokal prosjektleder

  Historisk feiring av Edvard Munchs 150-årsdag!

  19.11.2013En historisk feiring av Edvard Munchs 150-årsdag: Munch 150 og Løten kommune inviterer til fødselsdagsfeiring! Munch-jubileet har så langt vært en stor suksess med aktiviteter i hele landet og nesten en halv million besøkende på utstillingen i Oslo. Torsdag 12. desember avsluttes det nasjonale jubileet med festforestilling og fødselsdagsfeiring i Terningen Arena i Elverum.
 • Bok om Edvard Munch

  Løten kommune utgir bok om Edvard Munch`s tilknytning til Løten og Hedmark

  26.11.2012Boka heter "Munchs første strek – barne- og ungdomsår på “Engelhaug”, og fås kjøpt i de fleste bokhandler. I tillegg får du kjøpt den ved Servicekontoret i rådhuset Tingberg, samt ved Løten Nærstasjon og Bibliotektet
 • Edvard Munch er født på Engelaug østre i Løten

  Edvard Munchs "Engelhaug" - kunstneren og fødestedet

  06.08.2012Løten kommune har allerede gjennomført en del tiltak for å legge til rette for at Munch-interesserte kan besøke den verdenskjente kunstnerens fødested på Ådalsbruk i Løten og lære mer om han i Munch-senteret. Nå kommer også historien om den gode barndommen og vennene på Løten i bokform!

Edvard Munch i Løten

Munch-nettverket besluttet 12. desember 2014 å fortsette samarbeidet og formalisere det. 
Se pressemelding her

Edvard Munch ble født på Engelaug gård i Løten 12. desember 1863. I 2013 er dette 150 år siden, og som fødebygd for den store kunstneren, vil selvfølgelig Løten kommune feire behørig sammen med resten av landet!

”Vi er friske og morrer oss godt her oppe (…) Da vi kom på stasjonen var Thingstad der og han fulgte vi paa trenne til Engelhaug. Vi faar hoppe i høet saameget vi vil og fisker Aakjyter her i Elven der er næsten saa store som smaasild (…)”

(Fra et brev Edvard skrev til sin far Christian Munch 2. august 1875). Edvard omtalte Engelaug som ”Engelhaug” fordi menneskene der var så snille.

Dette brevet og mange flere kan du både se og høre i kommunens Munch-senter ved Klevfos Industrimuseum. Her kan du se og oppleve Munchs tilknytning til Løten! Du kan også se hans fødegård, Engelaug østre, fra et fotopunkt ved innkjøringen til gården. 
 

Sist endret: 17.11.2015
|
|
|