Kulturprisen 2015 til Ådalsbruk musikkforening

Løten kommunes kulturpris er en utmerkelse som tildeles den eller de som har gjort en betydelig innsats for kulturlivet i bygda. Kulturprisen for 2015 ble delt ut av ordfører Bente Elin Lilleøkseth til Ådalsbruk musikkforening.Ådalsbruk Musikkforening spilte etter tidlelingen
Korpset har vært en viktig kulturinstitusjon i Løten i 146 år. Det ble stiftet i 1870 av Helge Væringsaasen, med utspring fra miljøet på Aadals brug jernstøperi og mekaniske verksted. Fra starten hadde korpset 10 medlemmer, og i dag er det 47 faste medlemmer som deltar på både konserter, stevner, konkurranser og høytidsarrangementer som 1. mai og 17. mai. Nåværende dirigent er Christian Tennfjord, som har vært med korpset i flere år, og blant annet bidratt til at korpset har oppnådd sin beste plassering med 3. plass i 2. divisjon!
Les mer om korpsets historie på deres hjemmesider

Anne Kari Fossen tok i mot prisen på vegne av korpset. Hun var korpsets første kvinnelige formann, og har vært medlem i 45 år! 
Prisen er en gavesjekk på kr. 11.000 og et diplom. 
Mer om kulturprisen i Løten finner du her.
 

Ildsjelprisen 2015 til Per Udnesæth

Løten kommunes ildsjelpris er en utmerkelse som tildeles den eller de som har gjort en betydelig innsats for samfunnslivet i bygda. Ildsjelprisen skal være en inspirasjon, en takk og anerkjennelse for personer som har vist sitt engasjement og sin innsats for fellesskapets verdier og/eller gjør en jobb for frivillige lag og foreninger. ​Fra v: Per Udnæseth mottok ildsjelprisen av ordfører Bente Elin Lilleøkseth og Gjermund Eggen
Ildsjelprisen for 2015 ble delt ut til dugnadsmannen Per Udnæseth. 
Han har jobbet utallige timer for at andre skal få oppleve flere turer, og kunne gå på flere stier. Hans arbeid er særlig knyttet til planlegging av stier, ofte med historiske temaer, men også for turformål i seg selv. Særlig gjennom skilting og informasjonstavler, slik at flere kan finne fram og benytte alle mulighetene for friluftsliv.  
Per Udnæseth har hjulpet mange, men her i Løten har han særlig vært knyttet til Nordbygda/ Løten ski, gjennom utallige dugnadstimer på Budor Skistadion. 

Han har i tillegg hatt flere verv innen idretten, både i Nordbygda håndball og Nordbygda ski, men også innen politikken. 
Ildsjelprisen består av en gavesjekk på kr. 11.000 og et diplom. 
Ordfører Bente Elin Lilleøkseth delte ut prisen sammen med skiveteranen Gjermund Eggen.
Les mer om Ildsjelprisen i Løten her.

Medaljevinnere i idretten 2015

Løten kommune hedrer hvert år idrettsutøvere som har oppnådd medaljeplasseringer i nasjonale og internasjonale mesterskap. Disse ble også hedret på Staskvelden (teksten fortsetter under bildet).
Medaljevinnere i idretten

I 2015 var det disse utøverne som fikk medalje:

Evine Westli Andersen – sølv i junior-VM skiorientering på Budor
Lis Dæhli – bronse i sprint veteran VM orientering og gull i veteran NM
Sigurd Dæhli – gull i langdistanse veteran VM orientering i Gøteborg, og gull i sprint og langdistanse i veteran NM på Svullrya
Mette Reinfjord -  gull i westernskyting, hovedskyting i NM i Sarpsborg
Sigfrid Mustaparta Gåsvær - gull i westernskyting langhold 200 m i NM
Espen T Nordsveen – gull i elgbaneskyting junior, gull i viltmål innendørs 10 meter miks og normal, og i 50 meter miks og normal, og gull i hjort enkel og dobbeltskudd
Sverre Lindstad – gull i elgbaneskyting veteran
Mari Smestad – gull i Ungdomsmesterskap friidrett diskos, på Lillestrøm
Karoline Weea Johansen – gull i NM junior friidrett 7-kamp i Nittedal
Arild Busterud – i Veteran VM i Lyon tok han gull i slegge, gull i vektkast og gull i kastfemkamp

Medaljevinnerne ble hedret med en gavesjekk på tusen kroner, og en Løtengave som er Løtenvotten.

Les mer om medaljevinnere i idretten her

Løten idrettsråd delte også ut sin  årlige idrettsprisIdrettsprisen ble delt ut til Henrik Fylling

I år gikk denne prisen til Henrik Fylling, som blant annet har NM-gull i leirdueskyting (2015) og EM-gull i Compak sporting i 2015. 
Prisen ble delt ut av leder i Løten idrettsråd, Sidsel Trætteberg og ordfører. 


Underholdning på staskvelden

Margrete Nordmoen og Arild Pytte Solum åpnet Staskvelden med sang, før Pytte Solum fortsatte kvelden som konferansier. Han er også dirigent for mannskoret Løiten sangforening, som bidro med underholdning denne kvelden. Det gjorde også prismottaker Ådalsbruk musikkforening, før Staskvelden ble avsluttet med country-musikk av Løiten Twang depot. 

Margrete Nordmoen og Arild Pytte Solum Løiten Twang Depot avsluttet kvelden med countrymusikk

Se også arrangementet på Facebook