Om lag 400 besøkende fant veien til Klevfos denne dagen, og fikk se resultatene av Camp Munch-deltakernes kunstdager i Løten, mye god underholdning og åpne kunstverksteder for små og store!

Camp Munch kunstleir
For aller første gang har Løten kommune samlet 20 ungdommer i Løten, i Edvard Munchs barndomslandskap, for at de skal kunne fordype seg i kunst under profesjonell veiledning. Dette er mer unikt enn det kan høres ut som. Kunstglade ungdommer har ikke samme tilbud om møteplasser og fordypning som ungdom med interesser innen musikk eller idrett, og Camp Munch ble et spesielt møte mellom 20 kreative ungdommer som hittil har jobbet mest i det stille.

Deltakerne på Camp Munch kunstleir (bildet er tatt på Klevfos). Foto: Marius B. Nielsen
Se flere bilder her:  Camp Munch-uka og Munch Minifestival

Det var en helt særegen atmosfære på Hasselbakken, hvor undervisningen fant sted, denne uka. Vennskap ble formet, kunnskap ble utvekslet og ikke minst ble det produsert store mengder grafiske trykk med imponerende resultater. Deltakerne har fått prøvd seg på kollografi, dyptrykk med kobber- og plexiplater, flerfargetrykk, trykk med flere plater og digital før- og etterbehandling av bildene. Det var en uke fylt av magiske øyeblikk, og vi føler oss sikre på at deltakerne forlot Løten med mye og ny inspirasjon, motivasjon og kunnskap.

Utstilling av elevenes arbeider på Klevfos
Men først skulle arbeidene stilles ut! Dette ble en svært eksklusiv utstillingsopplevelse av to grunner: Først og fremst fordi utstillingen ble vist kun denne ene dagen. Men minst like viktig, og nesten ikke til å tro, var det at utstillingen dokumenterte kun 3 – 4 dagers arbeid med teknikker som før uken startet var helt ukjente for deltakerne. Utstillingen, på 160 utvalgte arbeider, ble åpnet av ordfører Bente Elin Lilleøkseth og kunstner Unni Askeland. Unni Askeland holdt deretter et levende foredrag for deltakerne og andre tilhørere om viktigheten av å tro på seg selv og skape sin egen vei inn i kunstneryrket.

Munch minifestival
Det var flott å se så mange finne veien til Klevfos denne dagen! Det var stor aktivitet på verkstedene dagen i gjennom, og drageverksted, maleverksted, animasjonsverksted og demonstrasjon av Virtual Reality-teknologi så ut til å være av de mest populære! For ikke å glemme en fullsatt forestilling med Tor Karseths «Mens Edvard tegner». De som ble lenge nok til å oppleve Geirr Lystrups konsert, fikk høre mange favoritter blant hans rikholdige repertoar og delta på allsang – med eller uten mikrofon. En fin og koselig dag, som vi håper at vekket kunstinteressen hos flere!

Se flere bilder her:  Camp Munch-uka og Munch Minifestival.
Her kan du se resultatet av Munch Minifestivals animasjonsverksted.


Camp Munch 2016 ble støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Kulturrådet, Hedmark Fylkeskommune og Løten kommune. På Camp Munchs nettsider kan du lese mer om våre tilskuddsgivere og andre gode samarbeidspartnere , samt gjennomføringen av Camp Munch 2016.