Kulturprisen 2016 til Ole Nilssen

Løten kommunes kulturpris er en utmerkelse som tildeles den eller de som har gjort en betydelig innsats for Ordfører hyller kulturprismottaker Ole Nilssenkulturlivet i bygda. Kulturprisen for 2016 ble delt ut av ordfører Bente Elin Lilleøkseth til Ole Nilssen.

Ole Nilssen er en aktiv utøvende folkemusiker som representerer Løten på en svært god måte. Nilssen avsluttet i fjor sin utdanning ved Norges musikkhøgskole med trekkspill som hovedinstrument, og beskrives i dag som en av landets beste på trekkspill og torader. Han er i tillegg flere ganger norgesmester i dans. Nilssen arbeider som solist, ensemblemusiker, dansespelemann og instruktør i dans og spel, med stadig nye oppdrag og ny anerkjennelse. Han spiller fast i 

Fredheims trio og underviser i folkedans. Til sommeren kommer Nilssens første soloalbum.
Les mer om Ole Nilssen på hans hjemmesider Ole Nilssen med diplomet for kulturprisen

Kulturprisen består av en gavesjekk på kr. 11.000,- og et diplom.
Les mer om Kulturprisen i Løten her 


Ildsjelprisen 2016 til Sverre Vidar Engen

Løten kommunes ildsjelpris er en utmerkelse som tildeles den eller de som har gjort en betydelig innsats for samfunnslivet i bygda. Ildsjelprisen skal være en inspirasjon, en takk og anerkjennelse til personer som har vist sitt engasjement og sin innsats for fellesskapets verdier og/eller gjør en jobb for frivillige lag og foreninger. Ildsjelprisen for 2016 ble delt ut av ordfører Bente Elin Lilleøkseth til Sverre Vidar Engen.

Sverre Vidar Engen har vært og er en sterk pådriver for dugnadsarbeidet i Hamar og Hedemarken Turistforening – Ordfører Bente Elin Lilleøkseth deler ut ildsjelprisen deles ut til Sverre Vidar Engen og en ambassadør og tilrettelegger for friluftsliv og folkehelse i Løten. Engen er sentral i arbeidet med å tilrettelegge og opprettholde stinettet, gjennom skilting, merking, rydding, slåing av gras, utlegging og vedlikehold av bruer og klopper, samt løypekjøring på vinterstid. Han bygger og restaurerer koier og gapahuker i turområdene, og utmerker seg med godt håndlag og smarte tekniske løsninger. I tillegg er han en populær og kunnskapsrik leder av Tirsdagstrampen siden oppstarten i 1990.

Ildsjelprisen består av en gavesjekk på kr. 11 000,- og et diplom.
Les mer om Ildsjelprisen i Løten her (https://www.loten.kommune.no/ildsjelprisen/).


Medaljevinnere i idretten 2016

Medaljevinnerne i idrettenLøten kommune hedrer hvert år idrettsutøvere som har oppnådd medaljeplasseringer i nasjonale og internasjonale mesterskap. I 2016 var det disse utøverne som fikk medalje:

Per Marius Solberg - sølv i bordtennis og sølv i cricket ballkast, Europamesterskap for hjerte og lungetransplanterte.
Håkon Grønsveen Olsrud – gull i NM ski, 10 kilometer klassisk for funksjonshemmede stående.
Ole Egil Reinfjord – gull i NM, westernskyting enhåndsklasse over 49 år.
Mette Reinfjordgull i NM, westernskyting enhåndsklasse over 49 år.
Torbjørn Rudlang – gull i NM, westernskyting enhåndsklasse over 49 år.
Oda Lundsbakken – gull og sølv i NM og EM, westernskyting junior, jenter.
Stig Lundsbakken – gull og bronse i NM, westernskyting svartkruttklasse.Nina Flaaseth med band underholdt under Staskvelden
Sigfrid Mustaparta Gåsvær – Bronse i NM, westernskyting enhåndsklasse.
Espen Teppdalen Nordsveen – 4 gull i NM skyting viltmål, gull EM viltmål 10m Mix, vinner av begge viltmåløvelsene på 10m i det Svenske Mesterskapet Svensk Mester. Bronse VM viltmål 50m Nix i Tyskland. Gull, Sølv og bronse fra Nordisk Mesterskap i Sverige.
Espen Søgård Evensen – Gull i elgskyting under NM Nordisk Jaktskyting, klasse junior.
Kim Andre Bjørnstad – Gull sammenlagt i NM Nordisk Jaktskyting med ny norsk rekord, klasse senior.
Even Nordsveen – Gull i NM hjort dobbeltskudd, klasse senior.
Kato Nordsveen – Gull på 10m Mix skyting, klasse veteran. Gull på 10m normal, klasse veteran.
Tor Egil Mauseth – Gull på 50m normal skyting.De syngende husmødre underholdt under Staskvelden
Arild Busterud – Gull i slegge, kule, vektkast og kastefemkamp under VM veteran friidrett. Sølv i diskos i samme mesterskap. Gull i slegge, kule, vektkast og kastefemkamp i Nordisk veteran mesterskap friidrett. Sølv i diskos i samme mesterskap.

Medaljevinnerne ble hedret med en gavesjekk på tusen kroner, og en Løtengave fra Løiten Lys.
Les mer om medaljevinnere i idretten her 


Medaljevinnere innen kultur 2016

Løten kommune har i mange år hatt tradisjon for å feire våre medaljevinnere i idrett. Idretten har et fokus på Ordfører sammen med kulturprisvinner Ole Nilssen og ildsjelprisvinner Sverre Vidar Engenprestasjon og resultater som gjør at det er mulig å skille ut de som er ekstra gode. Innen kultur er det kanskje et litt annet fokus, men også her finnes det tevlinger og konkurranser. I oktober i fjor vedtok kommunestyret at også medaljevinnere innen kultur skal hedres på lik linje med medaljevinnere i idretten. I 2016 var det disse utøverne som fikk medalje:

Ole Nilssen – Vinner i klassen «Dans fele» under Landskappleiken, sammen med Solveig Brekke Hauknes fra Oslo.
Thomas Nilssen – Vinner i klassen «Solo andre instrumenter» på Landsfestivalen i gammeldansmusikk.
Stig og Kari Nilssen – Vinnere i klassen «Pardans» på Landsfestivalen i gammeldansmusikk».

Stig og Anne Nilssen danser

Medaljevinnerne ble hedret med en gavesjekk på tusen kroner, og en Løtengave fra Løiten Lys.

Les mer om medaljevinnere kultur her
 

Løten idrettsråd delte også ut sin årlige idrettspris

I år gikk denne prisen til skytter Espen Teppdalen Nordsveen, som har tatt en rekke medaljer i fjorårets og tidligere Espen Teppdalen Nordsveen mottar pris av Løten Idrettsråd og Sidsel Trættebergårs mesterskap.
Prisen ble delt ut av leder i Løten idrettsråd, Sidsel Trætteberg og ordfører. 

Underholdning på staskvelden
Årets Staskveld hadde mye og flott sang på programmet: Egenkomponert sang fra kulturskoleelev Gine Elisabeth Hønningstad, festmusikk fra Nordbygda Sangforening, Tor Karseths hyllest til HHT og ildsjelprisvinner Sverre Vidar Engen, humoristiske toner fra Nordbygdarevyen og et kjært gjensyn med Løtens første og største kjendiser De syngende husmødre. Kulturprisvinner Ole Nilssen med familie bød på polka og pols, i musikk og dans. Staskvelden ble avsluttet med country-musikk av Nina Flaaseth med band.
Kveldens konferansier var Margrete Nordmoen.  

Nordbygda Sangforening Gine Elisabeth Hønnigstad