Ordføreren fortalte blant annet om både Løten, Hedmarksvidda, løypenettet på 75 mil, hyttene i området og om Edvard Munch som er født i vår kommune.

Rasmus Dyresen Lilleløkken fra Løten Røde kors informerte om deres virksomhet og nedslagsfelt, hva slags operasjoner de deltok i, om opplæring, vaktturnuser og ikke minst hvor stor og viktig organisasjon Røde kors er for mange - både sommer og vinter. 

Kronprins Haakon besøkte Budor og Løten Røde kors rett før påske (Foto: Marius Birkeland Nielsen/ mbnfoto)

Bildet: Kronprins Haakon besøkte Budor og Løten Røde kors rett før påske (Foto: Marius Birkeland Nielsen/ mbnfoto)
 

Fakta om Løten Røde kors hjelpekorps

Rasmus Dyresen Lilleløkken fortalte om Hedmark Røde Kors’ påskeberedskap generelt og Løten spesielt. 

Beredskapen på Hedmarksvidda består av oss i på Budor som dekker den søndre delen av Hedmarksvidda, med løypenett, skitrekk og de 1100 hyttene som finnes i Budor-området.


- Videre fortalte jeg om at løypene danner forbindelse til den nordre delen av Hedmarksvidda med 58 km skiløype til Kronprins Haakon for orientering om Løten Røde kors sitt arbeid, utenfor hytta deres på Budor (Foto: Marius Birkeland Nielsen/ mbnfoto)Sjusjøen, hvor Røde Kors har 3 bemannede hytter (Kvarstadsætera, Sjusjøen og Ljøsheim), samt at Norsk Folkehjelp bemanner hytte på Skramstadsætera og Gamleskolla. I den forbindelse snakket vi også om Kronprinsens erfaringer med Birkebeinerløypa, forteller Lilleløkken.


Behandlet mange skader og var med på leteaksjoner

- I Løten Røde kors hjelpekorps har vi ca 20 medlemmer som til sammen har ca 4 000 tjenestetimer på Budor hver sesong. I fjorårssesongen behandlet vi ca 90 skader, og vi ble utkalt på 35 leteaksjoner i fylket i løpet av 2017. 

Røde Kors hytta er åpen hele romjula, vinterferien og påskeferien samt helgene mellom.

Vi bistår med smått og stort og ønsker å formidle at folk gjerne må ta kontakt med andre problemstillinger enn medisinske - hele døgnet.


Røde kors-hytta på Budor

- Vi viste han rundt på hytta, med blant annet  komandorommet hvor vi organiserer og leder leteaksjoner og Ordfører Bente Elin Lilleøkseth var vertskap for kronprinsen sammen med Rasmus Dyresen Lilleløkken i Løten Røde Kors (Foto: Marius Birkeland Nielsen/mbnfoto)redningsoppdrag, om nødvendig i samarbeid med andre organisasjoner i den frivillige redningstjenesten og den profesjonelle redningstjenesten. Han fikk også se pasientrommet, kjøkkenet og sovefasiliteter. 

Kronprinsen var nysgjerrig på å lære om Løten og Røde kors, og tok seg god tid til å hilse på alle fra Røde kors, i tillegg til noen andre, og uttrykte at han hadde hatt det veldig fint her!

Vi takker for besøket, og takk til alle som var med og gjorde dette til en flott dag på Budor!

Bildet til høyre:Ordfører Bente Elin Lilleøkseth var vertskap for kronprinsen sammen med Rasmus Dyresen Lilleløkken i Løten Røde Kors (Foto: Marius Birkeland Nielsen/mbnfoto)

Mange hadde møtt opp for å få et glimt av kronprinsen (Foto: Marius Birkeland Nielsen/ mbnfoto)Bildet: ​Mange hadde møtt opp for å få et glimt av kronprinsen (Foto: Marius Birkeland Nielsen/ mbnfoto)


Se også:

>> Besøk Løten Røde kors hjelpekorps på Facebook

>> Sjekk fjellvettreglene før du legger ut på tur!

>> Flere bilder og direktefilmer på Løten kommunes Facebook-side (22. mars)


God påske!