Kjære alle som driver næring i Løten                                                                                                                                  Det er en svært krevende tid vi nå opplever for næringslivet, samfunnet og kommunen. Mange har opplevd å gå fra full drift til full stans over natta mens utgiftene fortsatt løper. Mange har aldri vært i en situasjon hvor man må permittere hele eller deler av arbeidsstokken. Flere opplever frykt og usikkerhet. Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon.

Det har kommet flere tiltakspakker fra staten som vi anbefaler dere å sette dere inn i. I dag kom en ny pakke som skal bidra til at virksomheter som står i denne vanskelige situasjonen kan få hjelp til å betale faste utgifter. Denne pakken blir detaljert i løpet av neste uke.

Vi i kommunen er opptatt av å høre om tiltakene som nå er iverksatt bidrar til å hjelpe din bedrift gjennom denne situasjonen. Vi vil gjerne høre hva som er viktigst for deg. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på disse spørsmålene:

  • Hvilke konsekvenser har koronakrisen for din bedrift?
  • Hvordan treffer tiltakspakkene og virkemidlene fra staten?
  • Hva slags støtte eller hjelp er viktig for din bedrift?

Send dine tilbakemeldinger til oss på mail til Berte – berte@hamarregionen.no. Her kan du også gjerne stille spørsmål du ønsker svar på eller fremme temaer som du ønsker at vi tar opp.

Vi ønsker å følge opp med et digitalt møte på teams mandag 6 april kl. 15.00 – 16.00 hvor vi drøfter situasjonen og hvordan vi skal ta dette videre, du kan delta i møtet ved å gå inn på denne lenken. Du trenger ikke å ha teams installert for å være med.

Se ellers Hamarregionens praktisk informasjon til næringslivet her. Det blir kjørt ulike webinarer i disse dager. De som er kjørt denne uken er tatt opp og de som er planlagt fremover er tilgjengelig her. Neste uke kjører Hamarregionen to webinarer; ett tirsdag kl. 13.30 med nyttige banktips til etablert næringsliv og ett torsdag kl. 13.30 som har fokus på nyttige tips til små og mellomstore bedrifter og nyetablerte virksomheter/gründere.

Selv om det er restriksjoner for fysiske møter nå har vi mulighet til å sette opp digitale møter hvis du har spørsmål eller ønsker noen å prate med ifht utviklingen og tiltak. Ta kontakt med Berte S. Helgestad på mail berte@hamarregionen.no mobil: 99 512 512.

Ta vare på hverandre og lytt til rådene som blir gitt fra myndighetene.

Hold hodet kaldt, hjertet varmt og hendene rene!

Med vennlig hilsen

Ordfører  Marte Larsen Tønseth og næringskontakt Berte Sollerud Helgestad