17. mai komiteens leder Stian Nybakken Olsen forteller at komiteen hadde sitt første møte onsdag kveld og at komiteen har utsatt oppstart av sitt arbeid i påvente av flere nasjonale føringer.

- Så lenge regjeringen har forbudt kultur- og idrettsarrangementer frem til 15. juni og det fortsatt advares mot at folk møtes, så ser vi ingen annen utvei enn å avlyse mye av den tradisjonelle 17. mai feiringen i Løten, sier Olsen. Det betyr at det ikke blir tog eller fellesarrangement i sentrum og i Løtenhallen.

- Foreldreutvalgene ved skolene har også vært rådville på hva de skal gjøre med sine lokale feiringer og vi må nesten råde dem til å ikke ha arrangement på skolene heller. Vi ser ikke hvordan dette skulle la seg løse uten at folk samles i grupper og øker risikoen for smitte.

Komiteen er imidlertid klar på at nasjonaldagen skal markeres, om enn ikke på tradisjonelt vis. Mye av markeringen vil skje digitalt og det jobbes med løsninger for at kransenedlegging, taler osv skal kunne gjennomføres uten publikum, og bli overført på nett.

Se video her:

 

- Vi har noen andre ideer også. Kanskje går det an å få litt underholdning ut der folk er og kanskje får vi til noen overraskelser til de yngste, røper Nybakken.