Stolpejakten har blitt veldig populært over hele landet. Snaut 100 000 nordmenn var ute på stolpejakt i fjor. Nå vil Stolpejakten og turorientering (foto: Emilie Westli Andersen)Norges orienteringsforbund teste ut om stolpejegere er klare for litt større utfordringer. Dermed har det blitt inngått et samarbeid mellom Foreningen Stolpejakten og Norges orienteringsforbund, og Løten o-lag er en av elleve utvalgte klubber til å teste ut det nye opplegget.

-Stolpejakten er veldig populært i Løten. Vi håper vi med dette kanskje kan få flere deltakere på turorientering også, sier stolpegeneralen i Løten Tore Stenseth.

På bildet bak fra venstre: Leif Martin Kjos (i Løten o-lags-jakke) og Ole Lien. Foran fra venstre: Tore Stenseth, Inger Marie Bjørke, Karl Petter Opsahl og Helge Kristen Storsveen (foto: Emilie Westli Andersen).

Ny kombinasjon

Nytt av året er at man kan kjøpe et kart med 25 ekstra stolper i appen. Disse er de samme postene som på ett av kartene i turorienteringskonvolutten.
-Vi tror at folk er villig til å betale for dette, sier Stenseth. For 50 kroner får du tilgang til kartet med postene i Brynsåsen, et kremterreng på sørsiden av Svartelva.

-Man må kanskje bruke hodet litt mer på disse postene og få forståelse for orienteringa. Det er gøy, sier Stenseth. Men ikke vær urolig, du kan få hjelp av GPSen på mobilen også om du ikke har lært deg kartet helt ennå.


Ypperlig aktivitet i disse tider

Postene og stolpene finner du spredt over hele kommunen. Turorienteringa er i Mosjømarka, Budor og Brynsåsen, mens stolpene er i Løten sentrum, Budor skistadion, Mosjømarka og Brynsåsen. Dermed er det gode muligheter for å kombinere turer og gå litt utenfor allfarvei.

-Dette er jo en av få ting man kan gjøre relativt fritt i disse tider, sier Kjos. Det understrekes at myndighetenes smittevernregler må følges, men bortsett fra det så ligger naturen åpen og fritt tilgjengelig.

-Vi håper å få folk interessert i å gå ut i skogen. Og selvfølgelig håper vi på noen flere medlemmer i o-laget også, sier sjefen for turorientering i Løten Leif Martin Kjos.

Denne kvelden var dugnadsgjengen fra o-laget ute i skogen med de siste postene og stolpene. Ole Lien er blant de som har vært med som primus motor i mange år.

-Dette er noe nytt og jeg tror det vil slå an, sier han.


Stolpejaktkartet kommer i postkassa

Før 1.mai vil alle husstander i Løten motta stolpejaktkartet i postkassa. Turorienteringa kan du kjøpe på Vi-To, Løten nærstasjon, HHT-butikken på Hamar, på turorientering.no eller ved å kontakte Leif Martin Kjos.