På grunn av smitterisiko er enkelte serveringssteder pålagt å holde stengt. Dere som serverer mat, kan holde åpent, forutsatt at dere overholder regler om avstand mellom gjester og ivaretar andre krav til smittevern.


Løten kommunes råd og retningslinjer:

  • Alle serveringssteder må sørge for 2 meter avstand mellom hver gruppe av gjester og 2 meter avstand mellom gjester og betjening.
  • Regelen om avstand mellom gjester gjelder for servering ute og inne.
  • Når alle bord er opptatt, anbefaler vi å be nye gjester komme tilbake senere. Det er vanskelig å overholde krav om avstand i en eventuell kø av ventende gjester.
  • Ha informasjon om smittevernregler og håndsprit tilgjengelig og synlig for gjestene. (De grunnleggende smittevernreglene: Vaske hender ofte – Holde avstand – Være hjemme om man er syk).
  • Ta bestilling og betaling ved bordene. Unngå oppsamling av gjester ved inngangsparti og bar-/bestillingsdisk.
  • Bruk kortbetaling, gjerne kontaktløst («tæpping»). Unngå kontant betaling.

 

Helsedirektoratet retningslinjer:

  • Serveringssteder hvor det serveres mat, kan holde åpent dersom grunnleggende krav til smittevern ivaretas.
  • Virksomheten skal sørge for at gjester og personell kan holde to meters avstand
  • Virksomheten skal ha rutiner for god hygiene og godt renhold
  • Matservering fra buffet er ikke tillatt

Mer informasjon finner du her