Sparebanken Hedmarks kunstfond har gitt en kunstgave til Løten kommune. Kunstgaven er en skulptur som skal Kone med barn (Edvard Munch)Skulptur til miniparken  symbolisere barnet Edvard Munch og hans tilknytning til Løten.

Kone med barn

I 1882 lagde Edvard Munch skissen Kone med barn av sin tidligere barnepike Oline Fløtholen i Løten. Skissen fikk betydning i arbeidet med utsmykningen av universitetets aula mange år senere.

Edvard Munch har selv uttalt: «Alma Mater var ikke blitt slik hvis jeg ikke hadde gjort en tegning i 18-årsalderen av en kone med barnet på Hedemarken ved mitt fødested med samme holdning og stil.»

Kunstner Birthe Marie Løveid har laget en vakker fortolkning av en kvinneskikkelse inspirert av Alma Mater/Oline Fløtholen. Kvinnen utstråler trygghet og holder et barn i armene. Kunstneren selv sier at vi kan se for oss at barnet er Edvard Munch, som opplevde Løten som en trygg base i et ellers krevende liv. Skulpturen lages i bronse og plasseres ved lekeplassen i Løten sentrum. 


Minipark ved lekeparken i sentrum

Kunstgaven ga muligheten til å realisere en plan om å utvide lekeplassen med en liten park til glede for alle aldersgrupper. I mini-parken blir det ulike soner, med beplantning, solbenker og andre sittemøbler og det vil også være muligheter for å være aktiv med stort sjakkbrett og bordtennis.

Åpningen og avdukingen skjer mandag 26. oktober kl 11.00 og er åpen for publikum. Arrangementet vil bli gjennomført i henhold til gjeldende smittevernregler. Det vil derfor være plass til maks 200 personer inne på området og alle vil bli registret med navn og telefonnummer. (Med forbehold om endring i regelverket).

Her kan du se illustrasjon av parken:

Illustrasjon av miniparken

 

Illustrasjonsbilder
Illustrasjonsbilder