- Dette er en merkedag for kommunen vår og noe vi har sett fram til siden livene våre endret seg i mars i fjor, sier Gerd Savalov får den første koronavaksinen i Løtenordfører Marte Larsen Tønseth. Hun oppfordrer alle som kan om å vaksinere seg og sier hun ser fram til en hverdag hvor skuldrene kan senkes og vi kan klemme hverandre igjen uten å være redd for å bli syke.

Samtidig minner hun om at det fortsatt er et stykke igjen dit. Selv de som er vaksinert må følge smittevernrådene, da det er usikkert om de kan være smittebærer selv uten symptomer.

Kommunalsjef velferd Arne Jørstad sier at Løten denne uka har mottatt 30 vaksinedoser. Disse settes på beboere på helsetunet. Også neste ukes doser er forbeholdt helsetunet. Helsearbeidere står også langt fram på den nasjonale prioriteringslista, men kommunene har fått beskjed om at kun 20 % av dosene som mottas i januar skal gå til helsearbeidere. Det vil derfor ta tid før alle er vaksinert.


Alle blir varslet når det er deres tur

- Alle som vil skal vaksineres og vi følger den nasjonale prioriteringsrekkefølge. Innbyggerne trenger ikke å foreta seg noe for å sikre seg at de blir vaksinert, vi vil varsle alle etter hvert som de står for tur, sier Jørstad. Han berømmer de ansatte ved Løten helsetun som har stått i en ekstra krevende situasjon siden utbruddet der startet før jul. Utbruddet er over, men to beboere har gått bort med korona nå etter nyttår.

- Til tross for denne tunge tiden, så er det blant de ansatte stor pågangsvilje og optimisme rundt vaksineringen, sier han.