Hans Kristian Borchgrevink har en master fra Kunsthøgskolen i Bergen. 

Trætteberg-stipendet gir ham 33 000 kroner, i tillegg til at han får bo og jobbe i Løten i én hel måned. Gratulerer så mye!

Rekordmange søkere

Løten kommune fikk rekordmange søknader til Trætteberg-stipendet i år. Hele 37 kunstnere søkte, og kunstfagligBilledkunst av Borchgrevink Hansen rådgiver Christel Sverre i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter beskriver dem som «godt kvalifiserte kunstnere som holder et høyt nivå».

Da Sverre gikk gjennom søknadene for å komme med sine anbefalinger, vurderte hun kunstnerisk målsetting med spesiell vekt på kunstnerisk egenart og nyskaping. I tillegg var hun opptatt av hvilke tanker kunstnerne hadde for oppholdet i Løten.

Sverre beskriver det kunstneriske uttrykket til Borchgrevink Hansen som «helt unikt». Billedkunstneren ønsker å jobbe i det grafiske verkstedet på Klevfos industrimuseum, og målet er å lage en serie med etsninger med utgangspunkt i Løten og hans opplevelser her. En slags «Suite Vollard», altså en serie grafiske trykk fra Hedmarken.

Borchgrevink Hansen ble utrolig glad for å få Trætteberg-stipendet på 33 000 kroner, og han ser frem til å bo og jobbe i Løten en hel måned til neste år.

-Jeg har veldig lyst til å jobbe i det grafiske verkstedet på Klevfos. Foreløpig har jeg en plan om å lage en serie med 10-15 grafiske trykk inspirert av Løten-oppholdet. Jeg ønsker ikke å planlegge så mye på forhånd, bare la verkene bli til underveis.   

Borchgrevink Hansen skriver i søknaden at han har et nært forhold til Hallvard Trætteberg:

Da Trættebergs nevø for mange år siden skulle tømme en låve på Åsnes i Finnskog så overtok jeg kasser med gammelt kunstmateriell, og jeg bruker stadig vekk akvarellark eller skissebøker herfra. 

Vi gratulerer så mye og ønsker kunstneren hjertelig velkommen til Løten!

Billedkunst av Borchgrevink HansenBilledkunst av Borchgrevink Hansen