KulturprisenEvald Fjærgård

Evald Fjærgård ble foreslått av fem forskjellige, da kommunen tidligere i høst bad om gode kandidater. Fjærgård er visesanger og musiker fra Løten, og Forslagsstillerne skriver blant annet:

"Han lager musikk fra hjertet og på et språk vi i Løten kjenner oss igjen i. Han har også laget Facebooksiden "Musikk med folk fra Løten" der han trekker frem andre musikere fra bygda vår."

Jeg synes han fortjener en pris etter mange års jobb med musikk i bygda vår. Han er en flink kar som har satt Løten på kartet.

Driftsutvalget trakk fram hans gode tekster fra Løten og at han er en veldig god Løten-ambassadør.


IldsjelprisenLøten Røde kors

Løten Røde kors ble foreslått av tre forskjellige til ildsjelprisen. Foreningen får prisen for sin frivillige innsats i Løten. Dette er alt fra kurs, opplæring og arrangement til beredskap- og redningsarbeid. På bildet er Løten Røde kors hjelpekorps, som er en del av Løten Røde kors. 

Driftsutvalget trakk blant annet fram den gode innsatsen Løten Røde kors har gjort gjennom pandemien.

Forslagsstillerne skrev blant annet:

«Foreningen har i en årrekke betydd mye for folk som har hytte og ferdes i fjellet. De frivillige legger ned utallige dugnadstimer på å hjelpe andre og stiller opp på små og store oppdrag.»

«De er med i mange kulturelle og livsviktige ting i bygda både sommer og vinter og for barn og voksne.»

De gjør en fantastisk jobb for befolkningen - både i Løten og ellers. Det jobbes utallige timer vinter og sommer og alt er frivillig arbeid. De holder kurs/opplæring for seg selv og andre, alt basert på frivillighet. De deltar i leteaksjoner og stiller opp der de blir spurt. Snakk om ildsjeler!

Vi gratulerer prisvinnerne!


Prisene deles ut på Staskvelden 16. januar 2022

Vi gleder oss til å endelig kunne invitere til en skikkelig Staskveld der vi hedrer pris- og medaljevinnerne fra Løten! Thomas Seltzer stiller som konferansier, rockebandet «The Halloween Project» og Storbandet kommer, i tillegg til flere kulturinnslag. Vi håper å fylle opp hele kinosalen 16. januar, så sett av datoen!