Ved Rokosjøen

Haverbekkvika er kommunens offentlige badestrand som senere år har blitt utbygd med mange muligheter i tillegg til bading. I tillegg til en flott sandstrand finner du flytebrygge, badebrygge (spesielt egnet for funksjonshemmede og små barn), grillplasser og sandvolleyballbane. Teknisk drift i Løten kommune har ansvaret for å vedlikeholde området. Om sommeren skjer dette gjennom et samarbeid med >> Oset Velforening.

>> Se kartlink til Rokosjøen/ Haverbekkvika her

Badestrand på Haverbekkvika ved Rokosjøen

Bildet: Badestrand på Haverbekkvika ved Rokosjøen 

 

Sandvolleyballbane på Haverbekkvika

Sandvolleyballbane på Haverbekkvika (Foto: Frederik Garshoel)Bildet: Sandvolleyballbane på Haverbekkvika (Foto: Frederik Garshoel)

Det er også lov å sette opp telt her og overnatte, men er dere en gruppe på flere så ta kontakt med kommunen på tlf. 62 56 40 00 for å sjekke om det allerede er mange der på det aktuelle tidspunktet.
 

Kolboden/ Kølbua

Dette er en privat, tilrettelagt badeplass. Her er overnattingshytte, kiosk og muligheter for camping og grilling. Inngangspenger.

>> Se kartlink til Kolboden her


Oset

Dette er en tilrettelagt og barnevennlig badeplass i tilknytning til ”Rokosjøen Camping og Kafe”. Her er det sandstrand og lekeapparater, samt muligheter for grilling og camping, båt- og hytteutleie.

>> Se kartlink til Oset her


Løten har også andre steder hvor det er fint å bade uten at det er spesielt tilrettelagt:


Mosjøbergkoia

Koia ligger på et høydedrag med god utsikt over Mosjøen. Like ved koia finner du en liten rasteplass med naturlige, fine bademuligheter. Løiten Jeger- og fiskeforening har en nyere koie ved Mosjøen hvor det også går an å bade.

>> Se kartlink til Mosjøbergkoia her


Korpreiret

Dette er en tre kilometer lang canyon i elva Øksna sitt dalføre fra Korperud og sørøstover. Du kan bade i elva ved Korperud eller gå 300 meter nedenfor og bade i kulpen under fossefallet.

>> Kartlink til Korpreiret
>> På Ut.no finner du kart og beskrivelser over tur rundt Korpreiret
>> Bilder fra Korpreiret på Instagram

Korpreiret (Foto: Øystein Pedersen)Bilde av Korpreiret (Foto: Øystein Pedersen)