Ved Rokosjøen

Haverbekkvika badestrand:

Haverbekkvika er kommunens offentlige badestrand som senere år har blitt utbygd med mange muligheter i tillegg til bading. I tillegg til en flott sandstrand finner du flytebrygge, badebrygge (spesielt egnet for funksjonshemmede og små barn), grillplasser og sandvolleyballbane. 

Sommeren 2020 skjer også en oppgradering av området for å gjøre badeplassen enda finere. Nye griller og bålplasser er etablert. Lufteområde for hund er etablert og flere benker har kommet på plass.

Velkommen!

 

Badestrand på Haverbekkvika ved Rokosjøen

Bildet: Badestrand på Haverbekkvika ved Rokosjøen 

 

Sandvolleyballbane på Haverbekkvika

Sandvolleyballbane på Haverbekkvika (Foto: Frederik Garshoel)Bildet: Sandvolleyballbane på Haverbekkvika (Foto: Frederik Garshoel)

Det er også lov å sette opp telt her og overnatte, men er dere en gruppe på flere så ta kontakt med kommunen på tlf. 62 56 40 00 for å sjekke om det allerede er mange der på det aktuelle tidspunktet.
 

Kolboden/ Kølbua

Dette er en privat, tilrettelagt badeplass. Her er overnattingshytte, kiosk og muligheter for camping og grilling. Inngangspenger.
 


Oset/ Rokosjøen Camping

Dette er en tilrettelagt og barnevennlig badeplass i tilknytning til ”Rokosjøen Camping og Kafe”. Her er det sandstrand og lekeapparater, samt muligheter for grilling og camping, båt- og hytteutleie.


Løten har også andre steder hvor det er fint å bade uten at det er spesielt tilrettelagt:Badeplassen ved Gjetholmsjøen


Gjetholmsjøen - to badeplasser

Gjetholmsjøen har rike muligheter for fiske, bading og båtliv. Sjøen er omgitt av et rikt dyreliv. Omkring sjøen er det våtmark og variert skogbunn. Sjøen innbyr til et rikt friluftsliv.

Den ene badeplassen ligger på vestsiden av sjøen. Badeplassen drives av Åsbygda Vel, og er tilrettelagt med toalettanlegg og benker. Slik kommer du til Gjetholmsjøen: Følg Sjøvegen fra Åsbygda cirka 7 km.
(Info fra aasbygda.com). Se kart:

Den andre badeplassen ligger nordøst ved Gjetholmsjøen, og har også toalettanlegg og bord, og en fin liten strand. 
Kjør til Vestre Skogbygda og ta ned Damvegen, ta andre veg til venstre og du kommer til en bom. Der parkerer du og går de siste 150 meterne på en kjerrevei til badeplassen. Vestre Skogbygda vel har tilrettelagt plassen. Se kart

Se også turforslag Gjetholmsjøen - Barkilsætra (UT.no)


Mosjøbergkoia

Koia ligger på et høydedrag med god utsikt over Mosjøen. Like ved koia finner du en liten rasteplass med naturlige, fine bademuligheter. Løiten Jeger- og fiskeforening har en nyere koie ved Mosjøen hvor det også går an å bade.


Korpreiret

Dette er en tre kilometer lang canyon i elva Øksna sitt dalføre fra Korperud og sørøstover. Du kan bade i elva ved Korperud eller gå 300 meter nedenfor og bade i kulpen under fossefallet.


Korpreiret (foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Bilde av Korpreiret (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)