Velkommen til Løten

Løten er en aktiv kommune med et hyggelig sentrum, midt mellom Hamar og Elverum. Edvard Munch er født i Løten, og vi inviterer både til Munch-senteret, Munch-stien og fotopunktet ved fødestedet. Vi har et rikt fritidstilbud, og er en kommune i vekst. Velkommen!

Tlf  ♦  Se våre ledige tomter her Krisehjelp

Badeplasser

I Løten finner du flere gode bademuligheter. På denne siden kan du lese mer om hvilke badetilbud som finnes i kommunen.

Vil du bade?

Rokosjøen

Haverbekkvika er kommunens offentlige badestrand, som senere år har vært utbygde med mange muligheter i tillegg til bading, tilrettelagt for alle.
På Haverbekkvika offentlige badestrand er det i tillegg til flott strand; flytebrygge, badebrygge (spesielt egnet for funksjonshemmede og små barn), grillplasser og sandvolleyballbane.

Bilder fra Haverbekkvika
Sandvolleyballbane på Haverbekkvika Brygge Den store badestranda Tilrettelagt badebrygge på Haverbekkvika

Haverbekkvika er kommunens offentlige badestrand som senere år har blitt utbygd med mange muligheter i tillegg til bading. I tillegg til en flott sandstrand finner du flytebrygge, badebrygge (spesielt egnet for funksjonshemmede og små barn), grillplasser og sandvolleyballbane. Teknisk drift i Løten kommune har ansvaret for å vedlikeholde området. Om sommeren skjer dette gjennom et samarbeid med Oset Velforening.

Se kartlink til Rokosjøen/ Haverbekkvika her

Rokosjøen Camping

Kolboden/ Kølbua er en privat, tilrettelagt badeplass. Her er overnattingshytte, kiosk og muligheter for camping og grilling. Inngangspenger.

Se kartlink til Kolboden her

Oset er en tilrettelagt og barnevennlig badeplass i tilknytning til ”Rokosjøen Camping og Kafe”. Her er det sandstrand og lekeapparater, samt muligheter for grilling og camping, båt- og hytteutleie.

Se kartlink til Oset her

Løten har også andre steder hvor det er fint å bade uten at det er spesielt tilrettelagt.

Mosjøbergkoia ligger på et høydedrag med god utsikt over Mosjøen. Like ved koia finner du en liten rasteplass med naturlige, fine bademuligheter. Løiten Jeger- og fiskeforening har en nyere koie ved Mosjøen hvor det også går an å bade.

Se kartlink til Mosjøbergkoia her

Korpreiret er en tre kilometer lang canyon i Øksna`s dalføre fra Korperud og sydøstover. Du kan bade i elva ved Korperud eller gå tre hundre meter nedenfor og bade i kulpen under fossefallet.

For å komme hit kan du følge blåmerket sti (etablert sommeren 2012):
På Ut.no finner du kart og beskrivelser over tur rundt Korpreiret

Korpreiret 

Sist endret: 15.07.2016
|
|
|
  • Sandvolleyball på Haverbekkvika

    Badeplasser i Løten

    Haverbekkvika er kommunens offentlige badestrand, som senere år har vært utbygde med mange muligheter i tillegg til bading, tilrettelagt for alle. I tillegg er det mange plasser du kan besøke, les mer om disse her