Velkommen til Løten

Løten er en aktiv kommune med et hyggelig sentrum, midt mellom Hamar og Elverum. Edvard Munch er født i Løten, og vi inviterer både til Munch-senteret, Munch-stien og fotopunktet ved fødestedet. Vi har et rikt fritidstilbud, og er en kommune i vekst. Velkommen!

Tlf  ♦  Se våre ledige tomter her Krisehjelp

Gravferd

Gravferd  i Løten sokn


Det er gravferd i Løten tirsdager og fredager, kl 11.00 og 13.00 begge dager. En kan velge om begravelsen/bisettelsen er i kirken eller i kapellet. Gravferd er gratis for innenbygdsboende.
Generelt om gravferd på Den norske kirkes nettside.

Feste av grav


Etter forslag fra Løten kirkelige fellesråd høsten 2015, vedtok Løten kommune å øke festeavgiften fra kr 145,- til kr 155,- pr år fra 1. januar 2016. Festeavtalene er fremdelese på 20 år dersom ikke annet er avtalt.

Løten gravlund


Løten gravlund har i dag to minnelunder. En minnelund for voksne og en minnelund for barn. Felles for dem begge er at det settes ned urne, eller gravlegges, uten at gravstedet blir merket med navn. Minnelunden for voksne ble tatt i bruk i 2005, mens barnas minnelund ble tatt i bruk allerede i 2002. Vi har fått tilbakemelding fra publikum med ønske om blomster på disse to minnelundene. Det vil vi nå prøve å få til. Det skal være hyggelig å besøke også disse minnestedene.

Kirkegårdsvedtektene for Løten kirkegård kan du lese her

Har du spørsmål ang feste av grav, så ta gjerne kontakt med kirkekontoret på tlf 62564064.

 

Sist endret: 18.11.2016
|
|
|