Hverdagen i barnehagen består av mange aktiviteter, ikke minst rutiner med frilek, måltider, samlinger m.m. Her er noen eksempler fra barnehagen vår gjennom de siste barnehageårene:

GYMSAL

Vi er nærmeste nabo med Jønsrud skole, og nyter godt av bl.a. å få låne gymsalen med jevne mellomrom. En super måte å få ut litt energi på, ikke minst når det er vinter og kuldegradene er mange.

Lek i gymsalen

MALING

Her er vi midt oppi et av mange temaer gjennom året. Vi benytter ulike teknikker som f.eks. ”boblemaling” med sugerør, fingermaling, vindus maling, male på gjenstander inne og ute. Det er mange kreative barn som bruker fantasien til skaperglede i disse aktivitetene.

Boblemaling

INNEAKTIVITETER

En av de mest populære aktivitetene gjennom året har vært Lego, eller små-Lego som barna kaller det. Helt utrolig hvor flinke de er til å bygge, det går i hus, båter, biler og ikke minst traktorer. Vi befinner oss da på landet! Andre populære inne-aktiviteter er bl.a. tegning (gjerne på gulvet), perler, veving og selvfølgelig rollelek.

Lego er gøy!

VINTER

Bildene taler for seg, snø er toppen! Vi er heldige og har oppkjørte løyper rett utenfor barnehagen, og vi har en kjempefin akebakke et steinkast unna. Dessuten er det helt greit å både ake og gå på ski inne på barnehagens område også.

Snø er gøy!

SANDKASSA

Alle barna er vel innom sandkassa vår titt og ofte, men det er nok først og fremst de minste som har mest glede av å leke der. Det blir tryllet fram de lekreste kaker og middagsretter, og ofte er det kiosk med salg av bl.a. is. Så finner man en kongle eller en stein å betale med, så er det utrolig hva som er til salgs!

Masse sand!

LEKESTUA

Vi har to lekestuer i barnehagen vår, og den vi er mest glad i heter ”finstua”. Her foregår det mye rollespill, der det lekes bl.a. butikk, sykehus og familiehjem. Barna er veldig glad i å få lov til å vaske litt innimello, og etter dugnader på våren blir det ekstra fint.

Vi koser oss i lekestua!