TURER OG TURPLASSER I NÆRMILJØET
Vi i Jønsrud barnehage er så heldige at vår beliggenhet gir oss mange valgmuligheter når det gjelder hvor vi vil gå på tur – for både små og store. Og vi passer på å benytte oss av dette, med minst en turdag i uka. Vi har en fast turplass som vi kaller for plassen vår. 

Det er bålplass med krakker rundt, og mye spennende skog å leke i med rotvelter, dyregroper og alt annet hva naturen byr på. På vei dit passerer vi både apeskog og krokodillebekk, noe som gjør turen ekstra spennende. Noen ganger har vi med matpakke på tur, mens vi andre ganger lager mat på bålet.

Skolens gapahuk er også ett sted vi går til, og der er det mange fine stokker å leke med.
De kan brukes til å kjøre båt på, bæres, balanseres og klatres på, og bygges med. Det er blåbær/tyttebær å finne her om høsten, og like i nærheten er det to store maurtuer og en bekk. Ved gapahuken laget vi grønnsakssuppe i høst.  

Like ved plassen vår ligger Olaspretten. Der er det gapahuk, og hoppbakke på vinterstid. Om sommeren er det en spennende dam nederst i unnarennet på hoppbakken – og der studerer vi rumpetroll og andre småkryp i vannet.

Med skiløype rett fra barnehagen og opp til Olaspretten, er det et supert tursted på vinterstid, med både ski og rompeakebrett.

På vinterstid har vi mange dager også i akebakken, der er det flott å være.

Bakken er passe lang til at det ikke er for slitsomt, men akkurat slik at man blir utfordret litt, både med ski og akebrett og å gå opp igjen selv. Her er det også noen supre klatretrær som blir flittig brukt, vinter og sommer. Og på sommertid er det mulig å bli ”borte” i buskaset.

I år har vi prøvd oss på sykkeltur med barna, og det var så stor suksess at det har blitt gjentatt flere ganger. Barna hadde med egen sykkel og hjelm og turen gikk til lekeplassen på Jønsrudfeltet. Det meste av veien er det gangvei, og samtidig er det lite trafikk der det er bilvei. Den første turen var nok litt for utfordrende for enkelte, men neste gang gikk alt så meget bedre…. Kjempeflinke syklister altså.

Lekeplassen på Jønsrudfeltet er også et sted der vi av og til går for å leke. Det er spennende med litt andre lekemuligheter.