Her finner du en oversikt over museer i Løten.

Munch-senteret
Løten er rik på kulturminner og er blant annet fødebygda til den verdenskjente kunstneren Edvard Munch. 3. juni 2012 åpnet Munch-senteret på Klevfos. Dette er i forbindelse med kunstnerens 150-års jubileum 12.12.2013. Edvard Munch hadde sterke røtter til Løten selv om familien kun bodde her ett år før familien flyttet til Oslo. Hans tilknytning til fødebygda vises i museet med skisser tegnet fra Løten, brev og mye annet. Alle plansjene i utstillingen er både på norsk og engelsk. Les mer om Edvard Munch her.

Klevfos industrimuseum 
Adresse: Klevfbakken 45, tlf. 62 50 88 06
Klevfos Cellulose & Papirfabrikk (1888 – 1976) er et stykke industrihistorie fra den tida da treforedling var vår største eksportnæring. Fabrikken ble grunnlagt så tidlig som i 1888, og ligger på Ådalsbruk i Løten kommune. Etter nedleggelsen i 1976 ble det satt i gang arbeid med å opprette et industrimuseum. Fabrikken ligger slik den lå ved nedleggelsen, med intakte maskiner, dam- og kanalanlegg og bomiljø med istandsatte arbeiderboliger. Klevfos fikk i motsetning til mange fabrikker et liv etter nedleggelsen. Etter stor innsats av en aktiv venneforening kunne museet offisielt åpnes i juni 1986. Museet er i dag en del av Norsk Skogmuseum. Les mer om Klevfos Industrimuseum her.

Natthagen Galleri
Adresse: Kirkevegen 30, tlf. 473 76 826
Natthagen Galleri finner du sentralt plassert i Løten i et hus som ble bygget på slutten av 1800-tallet. På tunet finnes det også en gammel tømmerlåve som er severdig, men selve galleriet finner du oppe i husets andre etasje. Kunstnere som har stilt ut er blant annet Harald Krogstad, Siri Bjerke, Morten Krogh med flere. Ta en titt på Galleri Natthagens hjemmeside her. Facebook-side Natthagen galleri

Ådalsbruk motormuseum
Adresse: Ådalsbrukvegen 352, tlf. 924 05 993
BP-stasjon på Ådalsbruk - Bensinstasjonen fra 1949 på Ådalsbruk er restaurert, slik den var på 60-tallet. For to år siden kjøpte Monsbakken den nedlagte BP-bensinstasjonen fra 1949 med tilhørende verksted på Ådalsbruk.
Bensinstasjonen er restaurert og framstår som en BP-stasjon fra 60-tallet.
Museumet består av over åtti motorsykler, mopeder og scootere, veteranbiler og utstillinger av gamle butikker (urmaker, landhandleri) samt tannlegekontor.
Se deres hjemmeside
www.bmuseum.no eller Ådalsbruk motormuseum på Facebook for mer informasjon, samt åpningstider.