Velkommen til Løten


Løten er en aktiv kommune med et hyggelig sentrum, midt mellom Hamar og Elverum. Edvard Munch er født i Løten, og vi inviterer både til Munch-senteret, Munch-stien og fotopunktet ved fødestedet. Vi har et rikt fritidstilbud, og er en kommune i vekst. Velkommen!

Tlf  ♦  Se våre ledige tomter her Krisehjelp

Siste nytt

 • Inger Ruud Veflingstad og Guro Brenden samarbeider om kursene

  Løten-samfunnet er på god vei til å bli demensvennlig

  15.04.2016Løten kommune jobber for et demensvennlig samfunn. Dette er en kampanje etter TV-aksjonen til inntekt for Nasjonalforeningen. Kommunens koordinator i dette arbeidet er Guro Brenden, som også samarbeider med Hamarregionen demensforening og leder Inger Ruud Veflingstad om å kompetanseheving; en viktig del av dette arbeidet er å sørge for at Løten-samfunnet får bedre kompetanse om mennesker med demens, slik at disse kan få en enklere hverdag
 • Kursdeltakere på demensvennlig samfunn

  Flere servicebedrifter i Løten har deltatt på kurs i demensvennlig samfunn

  02.11.2015Mandag 26. oktober ble det andre kurset i demensvennlig samfunn avholdt på Løten helsetun. Representanter fra Vitus apotek, Løten Manufaktur og Trines frisørsalong har nå deltatt på kurs i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen og Løten kommune.
 • Logo demensvennlig samfunn

  Løten kommune blir den første demensvennlige kommunen i Hedmark og Oppland

  04.06.2015Løten kommune blir som den første kommunen i Hedmark og Oppland, demensvennlig. Det skjer gjennom et samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Demensvennlig samfunn

Løten kommune blir som den første kommunen i Hedmark og Oppland, demensvennlig.Logo demensvennlig samfunn Løten kommuneDet skjer gjennom et samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Dette ble markert med et åpent møte for alle innbyggere i Løten, i juni 2015. 

«Mennesker med demens kan få en bedre hverdag, dersom hver enkelt av oss bidrar med forståelse, respekt og støtte»

Hva er demensvennlig samfunn?
Demensvennlig samfunn er et ledd i at mennesker som er rammet av demens skal bli møtt med økt kunnskap, respekt og forståelse. Spesielt mennesker som jobber i servicenæringen og transportnæringen skal bli kurset slik at mennesker som er rammet av demens kan fortsette å bli inkludert i samfunnet og ha sosial deltagelse, med en hjelpende hånd.

Dette er en svært viktig sak for Løten kommune. Vi er den første kommunen i Hedmark og Oppland som har vedtatt å bli mer demensvennlig. 

Arbeidsgruppe for demensvennlig samfunn Løten
Det er opprettet en egen arbeidsgruppe for demensvennlig samfunn i Løten: 
Fra venstre: Guro Brenden, demenskoordinator i hjemmesykepleien i Løten, Helge Olai Lundsbakken, leder i eldrerådet, Grethe Harder fra vitus apotek Løten og bakerst stående er Inger Ruud Veflingstad, leder i Hamarregionen demensforening.

Arbeidsgruppa for demensvennlig samfunn Løten

Har du spørsmål?
Kontakt demenskoordinator Guro Brenden, tlf. 62 56 40 00/ guro.brenden@loten.kommune.no 

Se mer: 

Les om Løten kommunes demensteam her
Les vår brosjyre om demensomsorg i Løten!

Sist endret: 24.10.2016
|
|
|