Rus og psykisk helsetjeneste
Rus og psykisk helsetjeneste (ROP-teamet) tilbyr hjelp til personer som har utfordringer knyttet til psykisk helse og rus.
Om rus og psykisk helsetjeneste
Teamet jobber tverrfaglig innen rus og psykiatri, og de ansatte har ulik kompetanse med helse- og sosialfaglig bakgrunn.
ROP tilbyr tjenester som:
- Individuell samtalebehandling i en avgrenset periode etter vedtak.
- Miljøterapi
- Utarbeidelse og oppfølging av individuell plan (IP)
- Veiledning- og rådgivingstjeneste til brukere og samarbeidende instanser
- Vi deltar i samarbeid mellom bruker og offentlige etater som NAV, spesialisthelsetjenesten, fastleger og tjenester for barn/ungdom
- Kom i gang kurs
- Selvhjelpsgrupper
- Vi gir også tilbud om aktivitet, boveiledning og generelle råd og veiledninger innenfor fagområdet.
- Erfaringskonsulent: Det er en person som arbeider i tjenesten på bakgrunn av egen erfaring innenfor rus og psykisk helse. Vi videreformidles direkte kontakt til konsulenten.
Hva trenger vi fra deg?
Vi forventer at våre brukere er aktivt deltakende i egen behandling. Dette for å få best mulig effekt av oppfølgingen. Med dette mener vi at bruker selv skal være med på å lage målsetninger og jobbe for dette. Vi vil bidra til at du skal kunne nå dine mål.
Se mer om hva vi forventer av deg
For å bedre psykisk helse er aktivitet svært viktig. Våre brukere får tilbud om gratis trening via Tren Løten, og vi oppfordrer alle til å benytte dette.
ROP-teamet samarbeider med alle nødvendige instanser/etater for at brukerne skal få den beste behandlingen. Naturlige samarbeidspartnere er for eksempel andre kommunale tjenester, NAV, fastleger, sykehus, hjemmetjenesten, LAR og ulike institusjoner.
Løten Kommune deltar også i et interkommunalt samarbeid om FACT team. FACT er en spesialisthelsetjeneste. ROP kan vurdere at bruker er i behov for dette tilbudet og henviser da videre.
Aktivitet
I tillegg til gratis trening oppfordrer vi til deltakelse i kulturnettverket og annen type aktivitet i kommunen og i regi av Frivilligsentralen.
Hvem kan få tjenestene?
Innbyggere i Løten fra 18 år. Vi samarbeider om brukere fra 16 år.
For å få tilbud om ROP tjenester så kan din fastlege henvise deg til oss, eller du søker tjenester via vårt søknadsskjema. Tjenesten er gratis.
Søknaden sendes til: Tildelingsteamet, Sykehusvegen 10, 2340 Løten.
Om søknadsprosessen:
Søknaden behandles av Tildelingsteamet. Når søknaden er mottatt, blir du kontaktet for vurderingssamtale/hjemmebesøk og innhenting av utfyllende opplysninger. Søknaden vil bli behandlet innen 4 uker.
Klage kan rettes til Tildelingsteamet. Klagefristen er 3 uker etter mottatt vedtak.
Se mer om hva vi forventer av deg:
Hva forventer i av deg?
For at du skal få best mulig utbytte av oppfølging i ROP teamet er det en forutsetning at du selv er aktivt med, og bidrar i behandlingen. Vi vet at det i utfordrende perioder kan være vanskelig å finne egen motivasjon og styrke til dette, men vi vil hjelpe deg. Det er av stor betydning at du er aktivt med på å påvirke din oppfølging ved at du selv er bevisst på hva du ønsker å få ut av den.
- Det er også fint å kunne hente energi og støtte i eget nettverk og eventuelt utvide det hvis det er et behov. Et godt sosialt nettverk er av stor betydning for å få til varige endringer.
- Vi vil oppfordre deg til å søke selvhjelp via ulike «apper» og selvhjelpslitteratur. Dette er til hjelp både under og etter oppfølgingen. Se våre tips om det her
- Vi forventer at du aktivt jobber med eventuelle utfordringer mellom timene med oss. Vi hjelper deg med å sette opp oppgaver og evaluerer de sammen med deg.
Vi vil også presentere andre arenaer både i og utenfor kommunen du kan oppsøke for å oppleve meningsfull aktivitet, fellesskap og mestring. Det er et viktig supplement til oppfølgingen.
Vi tenker at et godt samarbeid med aktiv medvirkning fra deg er en forutsetning for å oppleve mestring og varig positiv endring.