Oppstart av programmet blir i november 2016. Vaksinen anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon.HPV-vaksine tilbys unge kvinner. Illustrasjonsfoto: FHI.no

HPV-infeksjon

HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden. De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet, de fleste i ung alder.  Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65­-100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.   


HPV-vaksine

HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7.klasse siden 2009. Fra høsten 2016 kan uvaksinerte kvinner født 1991 og senere også få tilbud om gratis HPV-vaksine. Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016. Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018.


Drop-in vaksinasjon ved Løten helsestasjon

Vi tilbyr vaksinasjon på drop-in ved Løten Helsestasjon den 23.november og 30. november mellom
kl. 13.30-16.30. Velkommen!
- Det er ikke nødvendig med timeavtale disse datoene.

Er du forhindret fra å komme en av disse dagene, kan du ringe tlf 62 56 41 60 for timebestilling.
Løten helsestasjon holder til i Stasjonsveien 12.

Unge kvinner får i disse dager en sms med informasjon om vaksinen. SMS-en blir sendt ut fra Folkehelseinstituttet


Se mer:
Mer informasjon om HPV og HPV-vaksine finner du på Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/hpv-vaksine