Velkommen til Løten


Løten er en aktiv kommune med et hyggelig sentrum, midt mellom Hamar og Elverum. Edvard Munch er født i Løten, og vi inviterer både til Munch-senteret, Munch-stien og fotopunktet ved fødestedet. Vi har et rikt fritidstilbud, og er en kommune i vekst. Velkommen!

Tlf  ♦  Se våre ledige tomter her Krisehjelp

Løten kino

Løten kino

Løten kino ligger i tilknytning til rådhuset Tingberg i Løten sentrum.
Telefon: 62 56 40 00, Telefax: 62 56 40 01.

Vil du leie kinoen?
Vi leier ut kommunale lokaler via vårt bookingsystem.
Klikk på møte- og samlingslokaler for å komme inn på bookingsidene til Løten kino.

Fakta om Løten kino
Løten kino har 272 sitteplasser, 47 ståplasser og leies ut til lag og foreninger og ulike private arrangører.
I 2003 ble det investert omkring 8 millioner kroner i kinobygget, og det har i dag avansert AV-utstyr og nytt lerret. Ombyggingen omfattet også nye garderober, toaletter og en omfattende oppgradering av ventilasjonsanlegg og forhold knyttet til miljø og sikkerhet. Løten kino har et flott gammelt halvkonsert flygel som også ble restaurert i forbindelse med ombyggingen.

Historien
Løten kino ble bygget i 1960, sammen med det nye kommunehuset Tingberg, etter at det gamle Tingberg brant i 1958. I den første tiden sto det kun et råbygg klart, men takket være sterke pådrivere i politikk og kulturliv ble det fart i planene om å bygge huset ferdig til ulike kulturformål, tidlig på 70-tallet. Kinobygget ble tatt i bruk 9.11.1972. "Kinoen" som bygget raskt ble hetende i bygda, startet opp med privat kinodrift, ledet av Kåre Norsted. Kommunen tok over kinodriften på slutten av 70-tallet. Kinodriften opphørte tidlig på 90-tallet.

Det ble gjort noen forsøk på kinodrift i 2005, men i dag kjøres det ikke regulær kinodrift i bygget.

Sist endret: 01.05.2016
|
|
|