All undervisning på musikk foregår i gruppe eller individuelt etter vurderinger i hvert enkelt tilfelle. Hver enkelt elev skal få utvikle seg i et naturlig tempo. Som elev i kulturskolen får du også å spille konserter og være med på forestillinger.


Sang/Barnekor

Lisa Nybrott er sangpedagog i Løten Kulturskole. Lisa har sangundervisning 1-1 og et barnekor for de som går i 2.-5.klasse. I barnekoret synges det en god blanding av gamle og nyere sanger laget for barn, alt fra Prøysen til MgpJr., sangleker og vi opptrer på f.eks. julegrantenning, pultost og akevitt, helsetunet og har det veldig gøy sammen. Er du for voksen for barnekoret, kan du søke sang i kulturskolen. På sangtime med Lisa lærer du en sunn stemmebruk som gjør at stemmen ikke setter grenser for deg og hva du vil synge, du får prøve deg på mange ulike sjangere og du får trening i å opptre foran folk (hvis du vil!).
Anbefalt startalder for individuell sangundervisning er: 5. trinn

Treblåsinstrumenter

Saksofon er et av treblås-instrumentene. Lærer er Jon Fredrik Hjemli (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)Bildet: Saksofon-undervisning med lærer Jon Fredrik Hjemli (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Treblåsinstrumenter: fløyte, obo, klarinett, saksofon
Anbefalt startalder er 3. klasse.

Løten kulturskole har tilbud på fleste treblåseinstrumenter. De som starter på treblåsinstrumenter skal også spille i skolekorpset.  Som en av få skoler i Norge har Løten kulturskole også undervisningstilbud på obo, og fra høsten starter et tilbud om undervisning på barneoboer. Mer info om det kommer før sommeren. Treblåsundervisningen foregår i kulturskolen sine lokaler eller  det er også mulighet til å få undervisning i SFO tiden rundt på barneskolene i Løten.  
Lærer: Jon Fredrik Hjemli. Se mer om ham i vår oversikt over ansatte
 

Messinginstrumenter

Ola Røndahl (.v.) er lærer i messing-instrumenter (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)  Ola Røndahl (.v.) er lærer i messing-instrumenter (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Bildet: Undervisning i messing-instrumenter med lærer Ola Røndahl til venstre. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Messinginstrumenter: trompet, trombone, baryton, tuba,valthorn
Anbefalt startalder er 3. klasse

Vil du spille trompet eller kanskje har du mere lyst til å spille en stor tuba. Kanskje du velger noe i midten som en baryton eller et valthorn.  Vi har tilbud på alle messinginstrumenter. Alle elever som starter på messinginstrumenter skal også spille i skolekorpset. Ola Röndahl er lære på trompet, trombone, baryton og tuba og Krzysztof Szostak er lærer på valthorn og baryton. Undervisningen foregår i kulturskolen sine lokaler eller rundt på barneskolene i Sfo tiden. 
Lærer: Ola Røndahl. Se mer om læreren i vår oversikt over ansatte

Horn

Lærer Krysztof Szostak med elever (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)Bildet: Lærer Krysztof Szostak med elever (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Anbefalt startalder er 3. klasse
Instrument: Horn. Lærer: Krzysztof Szostak. Se mer om læreren i vår oversikt over ansatte

Piano

Piano-undervisning med lærer Nelson LeeBildet: Piano-undervisning med lærer Nelson Lee. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Pianoundervisningen foregår på ungdomskolen. Nelson Lee er ansatt som pianolærer i Løten kulturskole. Anbefalt startalder er 3. trinn, men man kan starte fra 6 år dersom motivasjonen er tilstede (be om en prøvetime).
Lærer: Nelson Lee.Se mer om ham i vår oversikt over ansatte


Keyboard 

(Bilde kommer)

Instrument: Keyboard. Lærer: Ola Røndahl. Se mer om ham i vår oversikt over ansatte
 

Gitar, bassgitar og band Geir Olav Akselsen (Foto: Marius B. Nielsen)


Vi tilby individuell undervisning på gitar/bassgitar, samt spilling i band. Undervisningen foregår på Løten ungdomsskole. Anbefalt startalder er 4. trinn, men man kan starte tidligere dersom motivasjonen er tilstede (be om en prøvetime).
Lærer: Geir Olav Akselsen
Se mer om ham i vår oversikt over ansatte

 

Slagverk

Ole Petter Hallan, trommelærer (foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Bildet: Undervisning på trommer med lærer Ole Petter Hallan (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)
Slagverkinstrumenter er en utrolig allsidig gruppe. Elevene lærer alt fra melodisk til trommesett. Det er anbefalt at man starter i korpset når man er slagverkelev i kulturskolen. Anbefalt startalder er 3. klasse
Lærer: Ole Petter Hallan.Se mer om ham i vår oversikt over ansatte

 

Strykeinstrumenter (fiolin, bratsj, cello)

Løten kulturskole tilbyr undervisning på alle strykeinstrumenter. Spilletimene forgår i Løten kultskole sine lokaler. Samspilltilbudet til strykeinstrumentelevene er HEBU (Hedmarken barne- og ungdomsorkester) som er et strykeorkester for alle kulturskolene på Hedmarken.  Malte Vinje er fiolinlærer. Anbefalt startalder er 3. trinn, men man kan starte fra 6 år dersom motivasjonen er tilstede (be om en prøvetime).
Lærer: Malte Vinje. Se mer om ham i vår oversikt over ansatte i kulturskolen


Løten skolekorps

Elever samlet til undervisning i juniorkorpset  Elever i hovedkorpset (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Bildet: Elever samlet til undervisning i juniorkorpset (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Løten skolekorps er en selvstendig frivillig organisasjon med nært samarbeid med Løten kulturskole. Elevene innen blåseinstrumenter i kulturskolen blir med som en del av korpset.

Aldersgruppe: Fra 3. eller 4. klasse til 18 år. Dirigenter: Ola Røndahl for hovedkorpset og Jon Fredrik Hjemli for juniorkorpset.
Se mer om ansatte i kulturskolen her  / Se mer om Løten skolekorps her