Det er Turnèorganisasjonen som har tatt initiativ til prosjektet, og har med seg flere ressurser innen musikk og podkast i prosjektet. Samarbeidet med kommunen er koblet til kulturskolen og skolene i Løten.

Oppstartseminar med involverte lærere fra skolene i LøtenBildet: Oppstartseminar med involverte lærere fra skolene i Løten (Foto: Margrete Nordmoen)

Lyd aktiverer fantasien og lyd er identitet. I podkastprosjektet Løten lyd skal elevene lytte, fange – og skape – lyden av Løten. Vi nøler ikke med å kalle det pionérarbeid, forteller Håkon Skoge i Turneorganisasjonen.

Hvilke historier kan de fortelle deg i «mekkebua»? Hva hører du hvis du går bort på fotballbana?
Og når du lager musikk med det du finner i skogen, hvordan låter det?

Lyd aktiverer fantasien. Lyd er identitet. I et moderne, visuelt samfunn er hørselen nærmest en glemt sans. Noe vi tar for gitt til den ikke fungerer lenger. I podkastprosjektet Løten lyd skal elevene lytte, fange – og skape – lyden av Løten.

Verksteder og forestillinger

Løten lyd foregår i oktober-november 2018. Samtlige 800 grunnskoleelever i Løten kommune skal være med. 1.-7. Peter Daatland er kunstnerisk leder, og hadde seminar for lærernetrinn fra Jønsrud, Lund, Østvang og Ådalsbruk skal delta på komposisjonsverksted med Rune Rebne.

Elevene fra  Løten ungdomsskole skal delta på historieverksted med Peter Daatland og Sven Arild Storberget. Når alle verkstedene er gjennomført, blir resultatene fra hvert enkelt kryssklippet sammen til podkaster.

Til slutt avrundes Løten lyd med premierer på hver enkelt skole og fellesforestillinger på Løten kino.

- Dette er et pilotprosjekt som vi ser fram til å realisere sammen med Løten kommune og ikke minst spennende kunstnere, forteller Håkon Skoge som er daglig leder i Turnéorganisasjonen.

Bildene er fra oppstartsseminaret som foregikk i Løten tirsdag 17. april:
- Da var entusiastiske lærere fra alle skolene var samlet på seminar med kunstnerisk leder Peter Daatland, forteller Margrete Nordmoen i Løten kulturskole.

Fra oppstartseminaret

Bildet: Fra oppstartseminaret (foto: Margrete Nordmoen)

Se mer om >> Turnèorganisasjonen her