Velkommen til Løten


Løten er en aktiv kommune med et hyggelig sentrum, midt mellom Hamar og Elverum. Edvard Munch er født i Løten, og vi inviterer både til Munch-senteret, Munch-stien og fotopunktet ved fødestedet. Vi har et rikt fritidstilbud, og er en kommune i vekst. Velkommen!

Tlf  ♦  Se våre ledige tomter her Krisehjelp

Kulturtilbud

Med Løtens beliggenhet er det mange muligheter til å benytte seg av kulturtilbud både i kommunen og i regionen. Løten kommune kjennetegnes fortsatt av stor grad av dugnadsånd, og uten denne innsatsen som legges ned av enkeltpersoner og lag ville kulturlivet i Løten rakne. Med ca. 130 lag og foreninger er det aktiviteter nok å velge i. Dette sammen med de kommunale kulturinstitusjonene og den profesjonelle kunsten og kulturen gjør at Løten med rette kan kalle seg ”Midtpunkt med mangfold”.

Vi har som mål å bli ”Verdens beste tilrettelegger”. I dette ligger erkjennelsen av at kommunen ikke kan drive med for mange aktiviteter alene, men være en tilrettelegger for at kulturen skal kunne utfolde seg i hele kommunen og for alle innbyggere. Kommunens kulturinstitusjoner vil også være viktig i framtiden. En samling og videreutvikling av kulturskolen vil derfor være en prioritert oppgave. Samarbeidet med skolen er også viktig på dette området.

I Løten har vi kjente merkenavn som Edvard Munch, Hallvard Trætteberg, Løiten Brænderi, Ådalsbruk jernstøperi og Klevfos Industrimuseum.

Sist endret: 26.02.2013
|
|
|
  • Bilde fra kulturkvelden 2015

    Hjelp oss og synliggjøre alt som skjer i Løten!

    I Løten arrangeres det mange kulturelle arrangementer gjennom et år, og kultursjef Bente Hagen har et håp om at disse skal bli mer synlig i regionen. - Skal du eller din forening arrangere noe, så er dette en fin kanal som når ut til et stort publikum i hele regionen!