Adresse Adresse: Kirkebyenga 56, 2323 Ingeberg.
E-post
Kontaktperson Kari Oppegård Johansen, 2323 Ingeberg. tlf. 902 93 002.
Facebook-side
Beskrivelse En septemberdag i 1862 kom Ole Schøyen og Gudbrand Grindereng ruslende over åkeren på gården Rustad Store i Løten. De kom for å spørre om brødrene Mathias og Herman Rustad ville være med å stifte en hornmusikkforening. Ole Schøyen hadde vært en tur i Kristiania og på turen hjem hadde han hørt et hornorkester på Eidsvoll. Schøyen var så begeistret for det han hørte, at han avtalte med instruktøren, en mann ved navn Halvorsen, at han skulle komme oppover å lære løtensokningene å spille. I tillegg til de fire nevnte guttene fikk de med seg Ole Sigstad og Kristen Vollestad. Disse seks gårdbrukersønnene regnes som stifterne av Løiten Musikforening, et av landets eldste korps.
Allerede første juledag 1862 hadde de sin første offentlige opptreden under gudstjenesten i Løten kirke. De ble den gang kalt ”Rustadmusikken”.

I dag består Løiten Musikforening (LMF) av ca. 30 aktive medlemmer, hovedsakelig fra Løten, men også fra nabobygdene. Korpsets dyktige dirigent har gjennom de siste årene vært musikeren Thomas Nilssen. Han og korpset er opptatt av til enhver tid å ha et variert og ”publikumsvennlig” repertoar.

LMF deltar på stevner, korpstreff, merkedager og lokale arrangement. I tillegg har korpset egne konserter og arrangementer. Korpset har også en tyrolergruppe og en messinggruppe som kalles ”Rustadmusikken”. Disse mottar stadig spilleoppdrag på ulike arrangementer. ”Rustadmusikken” er korpset anno 1862, med både originalbesetning og originalnoter. LMF har et rikholdig arkiv med både instrumenter, noter og effekter fra oppstarten i 1862.

I 2002 feiret korpset 140 år og det ble behørlig markert med en jubileumsforestilling. Det ble i den anledning også skrevet en jubileumsberetning. Dersom noen skulle være interessert i denne, så ta kontakt. Vi har noen bøker igjen.

LMF øver i Løten kino hver tirsdag kl. 19.00- 21.30. Dersom du er interessert, så er du hjertelig velkommen innom.
Dato oppdatert 2015-03-11