Adresse Postboks 119, 2341 Løten
Kontaktperson Korpsleder: Ola Grøndalen.
Døgnbemannede vakttelefoner/alarmtelefoner: tlf. 452 48 283 og 905 42 144.
Web adresse Hjemmeside Løten Røde kors Hjelpekorps
Facebook-side Facebook-side Løten Røde kors (åpen side)
Beskrivelse Løten Røde Kors Hjelpekorps, en frivillig organisasjon, som er i beredskap for lokalsamfundet og fylket.
Les mer på vår Facebook-side.

Vi utdanner medlemmene våre slik at de 24/7 er klare til å yte bistand ved ettersøkes- og redningsoppdrag eller liknende etter forespørsel fra Politi, helsevesen eller kommune.
Vi rykker årlig ut til flere titalls slike aksjoner i og rundt Løten Kommune. I tillegg utfører vi sanitetstjeneste under idretts-, kultur og fritids-arrangementer hvor større folkemengder samles.

Som medlem hos oss blir man godt utdannet innenfor førstehjelp. I perioder av året økes "innbyggertallet" i Løten betraktelig ved at mange trekker til fjells for å nyte vakre Hedmarksvidda. I helger og ferier i vinterhalvåret bemanner vi derfor en hytte på Budor. Herfra rykker vi ut med bil og snøscooter for å bistå de som har blitt syke eller kommet til skade.
Løten Røde Kors Hjelpekorps har et høyt fokus på faglighet, med flere dyktige instruktører som vi gjerne deler med andre. Det kan være opplæring innenfor førstehjelp, friluftsliv eller annet innenfor vårt kjerneområde.
Røde Kors Hjelpekorps har en visjon om å bli "Best på søk og redning fra fjord til fjell", dette strekker vi oss mot. Alle våre medlemmer jobber frivillig, for ett tryggere lokalsamfunn.
Aktivitet Et rikt kurstilbud gir gode muligheter for opplæring innenfor mange fagområder. -
Førstehjelp - Friluftsliv - Snøskred - Ettersøkning - Redning - Ledelse - Organisasjonsarbeid - Beredskap og håndtering av kriser - Psykososial førstehjelp - Transport - Samband - Elveredning - Vannredning - Operativ veiledning - Pedagogikk/presentasjonsteknikk - Dialog og konflikthåndtering - Hjertestarter - Skadesminke og markørtjeneste - Kart og kompass, samt bruk av GPS.

Har du lyst til å bli frivillig hos oss, ta gjerne kontakt!
Egenandel Vi har gratistilbud
Dato oppdatert 2015-04-08