Næringstilskudd gis til bedrifter som er registrert i Løten. Det er mulig å søke tilskudd til investeringer og/eller utvikling. Tiltakene bør være i tråd med kommunens overordnede mål med ønske om økt sysselsetting. Nye bedrifter og/eller nye områder i eksisterende bedrifter prioriteres.

Tilskudd skal stimulere til at det...

• blir etablert og videreutviklet et variert og mangfoldig næringsliv
  • skjer etablering av ny virksomhet
  • foregår konstruktiv knoppskyting i etablerte foretak
  • finner sted en god markedsføring av foretak i kommunen
  • foregår en relevant kompetanseutvikling i foretak som er etablert i kommunen

Ordningen skal særlig stimulerte til entrepenørskap blant unge og kvinner.

Ordningen kan nyttes til å styrke soliditeten til allerede etablerte foretak, men dette skal likevel ikke skje dersom støtten kan virke konkurransevridende.

Støtteform

I vedtektene for tildeling av næringsstøtte kan det søkes om tilskudd til:

• Grunnlagsinvesteringer og fellestiltak
    f.eks. tilrettelegging av næringsarealer og infrastrukturtiltak for reiseliv.
  • Bedriftsutvikling
    f.eks, opplæring, produktutvikling, markedsføring, markedsundersøkelser og planlegging.
  • Investeringer i bedrifter
    f.eks. utstyr/maskiner og bygninger ved oppstarting og utvidelser av bedrifter.

Vilkår

• Tilskudd etter disse vedtekter kan bare tilstås søkere som driver eller tar sikte på å drive næringsvirksomhet i Løten kommune. Under ellers like vilkår vil søkere som også er bosatt i kommunen ha prioritet.
  • Samlet finansiering fra kommunen til private næringsformål skal som hovedregel ikke overstige 50% av det totale budsjetterte kapitalbehov for et tiltak.
  • Tilskudd begrenses oppad til kr. 50.000,-.

Utdelingen ble foretatt av ordfører Bente Elin Lilleøkseth, Berte Helgestad (HRU) og rådmann Tollef Imsdalen den 5. juli. på Løten nærstasjon. På bildet: Foran fra venstre: Bente Elin Lilleøkseth, Bente Olsen (Bentes Fotterapi), Kine Langdalen (Meraki). Midten fra v: Berte Sollerud Helgestad, Marianne Skjærstad (Løten Manufaktur) Julie Engeloug (Grimset gård), Gerd Else Sletmoen (Løten Nærstasjon), Valdis Brynjólfsdóttir og Bergsteinn Sævar Hansson (Rokosjøen Camping). Bak fra v: Rita Evensen Østborg (Løten Manufaktur), Malin Kristiansen (Løten Interiør), Jan Steinar Marken (Løiten Hjorteoppdrett), Roar Løkhaug (P&L Byggmesterforretning) og Tollef Imsdalen. Sveahjort, Nivalis Barokkensemble og Aspens utleieservice var ikke tilstede under arrangementet.

Oversikt over søkere og støtte 2019

Sum

Om søkerne

• Grimset gård, Julie Engeloug
    mottar 30.000 i støtte til investering i kjøkken og renovering/gjenoppbygging av vedfyrt bakerovn i forbindelse med utvikling av Grimset kjellern til bruk i bringebærsesongen samt ifbm møteaktiviteter. Grimset har satset på dyrking og selvplukk av bringebær og har utviklet det til en helhetlig opplevelse for besøkende.

• Løiten hjorteoppdrett, Ragnhild Krogstad
    mottar 30.000 i støtte til investering i nytt kjølelager og salgstelt. Løiten hjorteoppdrett driver oppdrett, slakteri, foredling og salg av hjortekjøtt. De er blant annet aktive på Bondens marked.

• Løten nærstasjon, Gerd Else Sletmoen
    mottar 30.000 i støtte til utvikling av nye konsepter for nærstasjonen og for sentrum. Løten nærstasjon er en godt etablert lunsjkafe i Løten som også tilbyr selskaper, catering og ulike konsepter som dementkafe.

• P&L Byggmesterforretning, Stian Paulsen
    mottar 30.000 i støtte til kompetanseutvikling samt investering i produksjonsutstyr og ny hjemmeside. PL Byggmesterforretning ble startet i 2015 og har vokst raskt og er nå 17 ansatte hvorav tre lærlinger.

• Rokosjøen Camping, Bergsteinn Sævar Hansson
    mottar  30.000 i støtte til investeringi nytt renseanlegg og sanitæranlegg samt investering i gressklipper, og kassesystem. Bergsteinn er ny eier og driver av Rokosjøen Camping.

• Sveahjort, Rita Helen Rønning
    mottar 30.000 i støtte til investering i utstyr for å kunne produsere spekepølser selv. Sveahjort driver hjorteoppdrett, har eget slakteri og driver med foredling av kjøtt, gourmetkasse, catering og selskapsmat.

• Løten Manufaktur, Marianne Skjærstad og Rita Evensen Østborg
    mottar 15.000 i støtte til investering i ny innredning og ombygging av butikken. Marianne og Rita tok over Løten manufaktur i 2018 og forhandler klær, sko og garn.

• Aspens Utleieservice, Erik Aspen
    mottar 10.000 i støtte til investering ihoppetusse og aggregat. Erik driver med graving, massetransport utleie av anleggsutstyr samt vaktmestertjenester.

• Bentes Fotterapi, Bente Olsen
    mottar 10.000 i støtte til investering i inventar og utstyr til sine lokaler. Bente har seg som fotterapeut i Løten sentrum.

• Løten Interiør, Malin Kristiansen
    mottar 10.000 i støtte til investering i kassasystem og kjøpmannsdisk og butikkinventar. Malin driver en nettbasert gave- og interiørbutikk som nå også har åpnet fysisk butikk i sentrum.

• Meraki, Kine Langdalen
    mottar 10.000 i støtte til investering i til investering i inventar og utstyr til sine lokaler. Kine har etablert seg i Løten sentrum med negledesign og brynstyling.

• Nivalis Barokkensemble, Jon Fredrik Hjemli
    mottar 10.000 i støtte til utvikling av ny hjemmeside. Nivalis barokkensemble. Nivalis barokkensemble leverer konsertopplevelser av høy kunstnerisk kvalitet i alt fra duo til fullt orkester.