Disse fikk næringsstøtte for 2017

Nosim Flatbrød, Karterud gård (v/Henny Kildahl): Kr. 50.000 til videreutvikling av produksjonen ved innkjøp av bakeriutstyr og potetvasker. Se også Nosim.no

Sveen Vestre (v/Ingvill Sveen og Erik Solheim Røhne): Kr. 50.000 til innkjøp av utstyr og investering i ombygging av uthus for å drive honningproduksjon.

Løten Nærstasjon (v/Gerd-Else Sletmoen): Kr. 20.000 til innkjøp av ny storkjøkken komfyr/stekeovn

Bildet: Utdeling av næringsstøtte på Løten Nærstasjon. Fra venstre: Berte Helgestad (HRU), Ingvill Sveen (Sveen Vestre), Henny Kildahl (Nosim flatbrød), Gerd-Else Sletmoen (Løten Nærstasjon) og ordfører Bente Elin Lilleøkseth.

Matprodusenter med høy kvalitet i Løten

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth uttalte i forbindelse med utdelingen at det er gøy å bidra til videreutvikling for disse næringsdrivende som satser videre innenfor sine virksomheter.

- Det å kunne gi denne støtten viser at vi ser dere og heier på dere, og ikke minst vil bidra til at dere lykkes videre, uttaler Bente Elin Lilleøkseth.
Ordfører Bente Elin Lilleøkseth forteller om hvor viktig lokalmatprodusentene er for Løten og næringslivet

Vi er stolte av å ha så mange gode matprodusenter av høy kvalitet i Løten, og er glad for å kunne sette av en sum hvert år til næringsstøtte, fortsetter ordføreren. – På denne måten får kan vi gjøre det lettere å ta det neste steget som næringsdrivende, avslutter hun.

Damer som tør å satse

Det er Hamarregionen Utvikling (HRU) som administrerer ordningen på vegne av Løten kommune og har vurdert søknadene. Berte Helgestad i HRU forteller at de som er tildelt støtte er i år alle damer som tør å satse:

- De har gjort et grundig forarbeid og god planleggingen. I tillegg har de vært flinke til å bygge opp en merkevare også med en tydelig og delikat innpakning.  De som har fått støtte nå viser at de klarer å både produsere ettertraktede varer, og å videreutvikle produktet og finne nye nisjer for virksomheten.

Bildet: Fra venstre: Berte Helgestad (HRU), Gerd-Else Sletmoen (Løten Nærstasjon), Henny Kildahl (Nosim flatbrød), Ingvill Sveen (Sveen Vestre) og ordfører Bente Elin Lilleøkseth.

Hamarregionen Utvikling bistår også med rådgivning overfor alle næringsaktører i Løten, og er tilgjengelig for disse Berte Helgestad i Hamarregionen utvikling bistår også med rådgivning og støtte overfor alle næringsdrivende i Løtenom de trenger bistand i forskjellige saker.

Les mer om næringsstøtteordningen til Løten kommune her

Frist for å søke om næringsstøtte i 2018 er 30. april!

Se også:

Hamar Arbeiderblad sin reportasje her