Vi vil gjerne ha tips om idretter som håndball, fotball, ski og skyting – og kulturarrangementer som folkedans-stevner – i tillegg til mer utradisjonelle idretter som for eksempel agility, trav, pole-dancing, cheerleading, e-sport etc. I fjor fikk Løten for eksempel en verdensmester i agility, og slikt må jo ikke gå oss hus forbi!

Send tips til mail: kultur@loten.kommune.no

Det er ikke alt vi i kulturavdelingen klarer å plukke opp fra aviser og sosiale medier, og vi håper derfor at dere sender oss en mail med navn, og gjerne kontaktinfo, til løtensokningen som tok medalje i 2023.

Det kan også være en person som ikke bor i Løten, men som er med på et Løten-lag. Det må være gullmedalje i et NM, eller andre medaljer i et EM, VM eller OL.

Frist for tips er 1. mars. Innkomne tips vil juryeres av avdeling for Kultur og Frivillighet 5. mars.

Disse hedres

Ifølge retningslinjene må de som hedres oppfylle visse kriterier:

• De må være medlem av Norges idrettsforbund og/eller Norges olympiske komité, eller tilhøre et skytemiljø i Løten.
  • De må ha tatt medaljer i junior-, senior- eller veteranmesterskap. Konkurransen må ha tittelen Norges-mesterskap, Nordisk-mesterskap, Europa-mesterskap, Verdens-mesterskap eller Olympiske leker. For medaljer tatt i NM gjelder kun gullmedaljer.
  • De må ha hatt folkeregistrert adresse i Løten den 1.1 eller den 31.12 i fjor.
  • Medlemmer i lag i andre kommuner, som har bostedsadresse Løten, skal hedres.
  • Medlemmer i Løten-lag, som ikke har bostedsadresse i Løten, skal hedres.

De som hedres inviteres til Staskveld, der de får bevertning, et møte med ordføreren, en ”Løten-gave”, blomster og en gavesjekk på 1 000 kroner.