Budor, med sitt snille terreng, er perfekt for barnefamilier. Som et samlingspunkt finner vi Koiedalen, rett ved Gjestegården. Her ligger de gamle skogskoiene idyllisk rundt den lille innsjøen. Koiedalen er også et fint utgangspunkt for sommeraktivitetene på Budor.

- Hjertelig velkommen til sommerfjellet! Legg ut på tur til fots eller på hjul, ta med noe godt i sekken, nyt roen og naturen. Hos oss kan du blant annet jakte på stolper, besøke gapahukene, teste sykkelferdighetene i Budor sykkelpark, se på fotoutstilling i Koiedalen eller gå aktivitetsløypa som Budormaskoten Risse har laget for de minste barna, sier Hilde Nyborg Fischer i VisitBudor. 

Dette kan du gjøre på Budor i sommer:

Inn i naturen-helg

12. og 13.august ønsker VisitBudor, Spreke opplevelser og Karset Aktivitetsgård hjertelig velkommen til ei helg fullspekket av naturaktiviteter. Her kan man være med på sanketur, prøve øksekast, padle kano, ta badstue, være med på skogsyoga, ri på ponni og steke sine egne sveler, for å nevne noe.

Jakten på gapahukene

Besøk de ti gapahukene som finnes i Budor-området og bli med i trekningen av fine premier fra VisitBudor. Mer informasjon finnes på VisitBudor sin side fra 23. juni. 

Stolpejakt

På Budor er det 40 stolper man kan jakte på med Stolpejakt-appen. Det finnes også papirkart, om du fortrekker det. Kart kan hentes gratis på Servicekontoret på Tingberg, Kildevegen 1, eller på Løiten Almenning sitt kontor, Kildevegen 14. Kart for sykkelstolpejakt finnes også i postkassa på veggen på Skipøben. Stolpene står ute fram til 23. oktober og kan tas enten med sykkel eller til fots. 

Finn pdf av sykkelstolpejaktkartet her

Budor sykkelpark

Budor sykkelpark åpnet sommeren 2021 og ligger oppe ved skiutleia og skitrekket. Her er det utfordringer både for nybegynnere og erfarne sykkelentusiaster. Her finnes også sitteplasser med bord, så et besøk kan kombineres med noe godt i sekken. Husk å bruke hjelm!

Gutt på sykkel i sykkelløype
FOTO: Andreas Kokkvoll

Risseløype

Du har vel sett Risse, maskoten til Budor? Nå om sommeren har Risse en egen sommerløype i Koiedalen. Her bruker man mobilen til å scanne QR-koder mens man går den 0,5 kilometer lange turen gjennom skogen. Det er masse spennende å se langs løypa, inkludert to lekeplasser

Les mer om Risseløypa her

Fotoutstilling i Koiedalen

Naturfotografen Roger Brendhagen har printet noen av sine dyremotiver på aluminiumsplater – og formskjært disse etter dyrenes kropp, slik at de fremstår i «normal» størrelse.

På denne måten vil du kunne se dyrene i sitt naturlige habitat og få en unik opplevelse av dyrene og leveområdene de har. Alle dyremotivene i denne permanente utstillingen i Koiedalen har sitt leveområde i Løtenfjellet og Budorområdet. Noen av dyrene ligger i lyngen, andre sitter oppe i et tre, så du må bruke øynene godt! Ta turen og se etter de elleve dyrene. 

Turposter 

Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) har sine tradisjonsrike turposter som står ute helt til 16. oktober. Tre av disse finner du på Budor: Knettkjølen, hjertet ved Øksna og Brattbakken. Du kan kvittere digitalt på posten i UT-appen.

Her finner du kartet til turpostene i Løten

Tirsdagstrampen

Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) arrangerer to turer i Budor-området i sommer. 

  • 27. juni kl. 18.30: Rundtur ved Savalsætra. Turen starter på parkeringsplassen øverst i Savalsætervegen. Turen er på ca. 6 kilometer på sti og grusveg
  • 22. august kl. 18.30: Rundtur om Hemberget og gapahuken på Knettkjølen. Turen starter i vegenden, langs Målivegen øverst på Ruskåsen. Turen er på ca. 5 kilometer.

Gapahuk