27. oktober inviterer Flyktningtjenesten, Voksenopplæringen og Løten kommune for 6. gang til internasjonal fest. Med over 50 deltakere på kvalifiseringsprogrammet er det rekordmange som er under opplæring i Løten i høst. Denne festkvelden får vi mulighet til å bli kjent med kulturene fra deres hjemland. 

-Løten har bosatt 55 ukrainere i år, men vi har også en stor gruppe fra Syria, Eritrea og Thailand for å nevne noen. Vi har vel over 20 ulike nasjonaliteter totalt, sier Toril Mellum i voksenopplæringa. 

Dermed er det duket for mange spennende smaker når det inviteres til fest på Bøndsen. Som underholdning planlegges det en talentkonkurranse med sang og dans for å kunne oppdage folks skjulte talenter. I tillegg skal Østvang skole bidra med noe kreativt som skal vises fram denne kvelden.

Løten kommune skal være en kommune med mangfold og en slik kveld er perfekt for å oppdage nye smaker, kulturer og bli kjent med nye mennesker. 

-Vi vil viser fram at det bor flere enn gamle løtensokninger i Løten, smiler Mellum, og legger til:

-Vi vil vise mangfoldet.

Også kulturrådgiver Hanne Mette Walhovd Paulsen er opptatt av mangfold.

-Dette er et viktig tiltak for integrering. Det har vært kjempepopulært og mange folk på de tidligere arrangementene. Alt fra babyer til eldre har møtt opp. Mat, underholdning og kultur knytter folk sammen, sier hun.

Alle som vil er hjertelig velkomne, og det er ingen påmelding. Dørene åpner klokken 17.

Internasjonal aften er Løtens lokale markering av FN-dagen 24.oktober. 

NÅR: Torsdag 27. oktober 2022, fra kl. 17:00
HVOR: Bøndernes hus
PRIS: Gratis inngang og mat
UNDERHOLDNING: Sang, dans og talentkonkurranse. Ordfører Marte Larsen Tønseth kommer også for å si noen ord.