Mulighet for digital kvittering

I år er det også utviklet en digital kvitteringsmulighet for at du har vært på turpostene: Den Norske Turistforening Last ned appen DNT SjekkUT(DNT) har utviklet en nasjonal app for turposter som lanseres nå i slutten av april og kan brukes over hele landet. Den heter DNT SjekkUT og ser slik ut i AppStore ( og ligger også klar i Google Play):

Last ned appen og registrer deg og eventuelt flere familiemedlemmer før du drar ut på tur. Når du er 50 meter eller nærmere får du mulighet til å kvittere som Besøkt og du kan ta bilde, dele i sosiale medier, signere i digital gjestebok - i tilegg til at du kan følge med på informasjon og kart i appen. Kvitteringen bruker altså GPS'en (stedstjenester) i mobilen som grunnlag for at du er på posten. 

Samme app brukes i hele landet og turposter nær deg vises først. Hele turforslaget vil også ligge inne på ut.no (det er kun postpunktet som ligger i SjekkUT-appen).


Kvittering med klipp i turbrosjyren

Se brosjyren her

Men - det vil selvfølgelig være mulig å kvittere i trykksaken på vanlig vis - alle poster har vanlig stifteklemme også (det gjelder også Stolpejakten). Heftene blir spredd og utdeling starter nå i løpet av uke 17. Du kan hente deg gratis hefter i kommunenes service/informasjonskontorer, bibliotek, turistkontoret, sportsbutikker og HHT-butikken på Østre torg i Hamar. Turpostsesongen varer til og med 1. oktober. Poster i høyden er vanligvis klare fra 1. juni.Morten Berntsen (HHT) og Unni Thoresen (Barnas Turlag) har ansvar toppostene i Løten

Det blir også iår deltakerpremier til barn og unge t.o.m. 16 år, som har tatt minimum 60% av postene. Premien er et dagsbesøk i Ankerskogen svømmehall. Disse flotte gavene er gitt av Sparebanken Østlandet og Ankerskogen svømmehall. Hver kommune har i tillegg forskjellige opplegg for uttrekkspremier.

Les mer om 10 topposter i Løten her