Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) forteller at dette er 10. gang HHT koordinerer turposter i Hamar,Her er gjengen som har laget de nye turpostene; HHT med sine lokale lag og turplanleggere (Foto: Trude Ånnevik) Ringsaker, Stange og Løten. Vi er glade for å få til dette hvert år - i svært godt samarbeid med mange i alle disse årene:

  • Kommunene bidrar med innsats, finansiering og kartproduksjon.
  • Frivilligheten bidrar med å finne turmål/poster, merke stier, klargjøre parkeringsplasser, merke og skilte m.m.
  • Sparebank1 Østlandet bidrar med finansiering av deltakerpremiene sammen med Ankerskogen svømmehall, kommunene og HHT.
  • Hamar media IdeTrykk produserer alle trykksakene hvert år.
  • Vang o-lag følger opp den digitale løsningen i Stolpejakten for Hamar. HHT følger opp alt med den digitale DNT-løsningen SjekkUT for Løten, Stange og Ringsaker og legger i tillegg alle turposter inn som turforslag på ut.no.

Vi lager fortsatt et høyt antall trykksaker i tillegg til digitale løsninger og ser at dette er viktig både for skoleklasser, barnefamilier og turgåere i alle aldre. Hamar og Ringsaker trykkes i 12.000 eksemplarer og Stange og Løten i 4.000 eksemplarer. Alt er gratis for brukerne, og trykksaker kan hentes fra idag i kommunenes servicekontorer, bibliotek, HHT-butikken i Strandgata 45, og Løten Nærstasjon, og Joker Brenneriroa i Løten, i tillegg til sportsbutikker m.m. Husk at lørdag er det stengte butikker pga 1. mai. Sesongen varer til siste søndag i høstferien 17. oktober.

Her er trykksakene: Emilie Westli Andersen med turposter for Løten (foto: Margrete Ruud Skjeseth)

LØTEN - 10 turposter i Løten

Bildet: Emilie Westli Andersen med turposter for Løten
(foto: Margrete Ruud Skjeseth)

Se turplanlegger Emilie sine tips til turene i Løten her!
 

STANGE - 10 turer i Stange

RINGSAKER - 10 topper i Ringsaker - 10 topp turer!

HAMAR - Stolpejakt i Hamar 2021


Premier:

Deltakerpremie til barn og unge t.o.m. 16 år, som har tatt minimum 6 poster (30 stolper), er et dagsbesøk i Ankerskogen svømmehall. Premiebilletten kan hentes i servicekontorene i kommunene fra 9. august og innen utgangen av 2021. Levér turkortet med koder eller vis fram registreringen i appen for å hente ut billetten som må brukes før utgangen av mai 2022. Premien blir ikke sendt i posten. I tillegg er det forskjellige uttrekkspremier i hver kommune - se mer info om dette på selve trykksaken.

SjekkUT "flytter inn" hos UT.no i slutten av mai. 

DNT sentralt har et stort utviklingsprosjekt nå med å overflytte appen SjekkUT inn i UT.no og samle både turforslag og turposter i samme app. Prosessen er godt i gang og fra slutten av mai er UT.no-appen klar for registreringer av turposter. Det kommer mye informasjon om dette framover, men det er mulig å lese mer om dette allerede nå: Informasjon fra DNT sentralt om prosessen med å flytte SjekkUT inn i UT.no

Har du ikke SjekkUT-bruker fra før? Da får du en liten mellomperiode før du kan registrere besøkene dine digitalt. Da starter du i mai med å registrere koder med penn og papir (gjerne i trykksaken) og så kan du registrere digitale besøk fra slutten av mai.