Haverbekkvika

Haverbekkvika er kommunens offentlige badestrand som senere år har blitt utbygd med mange muligheter i tillegg til bading. I tillegg til en flott sandstrand finner du badebrygge (spesielt egnet for funksjonshemmede og små barn), grillplasser, lufteområde for hund og sandvolleyballbane.  

Det er også lov å sette opp telt her og overnatte, men er dere en gruppe på flere så book dere inn via lenken nedenfor.

Informasjon om Haverbekkvika og booking for grupper

Andre steder hvor det er fint å bade uten at det er spesielt tilrettelagt:

Gjetholmsjøen har rike muligheter for fiske, bading og båtliv. Sjøen er omgitt av et rikt dyreliv. Omkring sjøen er det våtmark og variert skogbunn. Sjøen innbyr til et rikt friluftsliv.

Den ene badeplassen ligger på vestsiden av sjøen. Badeplassen drives av Åsbygda Vel, og er tilrettelagt med toalettanlegg og benker. Slik kommer du til Gjetholmsjøen: Følg Sjøvegen fra Åsbygda cirka 7 km.

Den andre badeplassen ligger nordøst ved Gjetholmsjøen, og har også toalettanlegg og bord, og en fin liten strand. 
Kjør til Vestre Skogbygda og ta ned Damvegen, ta andre veg til venstre og du kommer til en bom. Der parkerer du og går de siste 150 meterne på en kjerrevei til badeplassen. Vestre Skogbygda vel har tilrettelagt plassen. 

Koia ligger på et høydedrag med god utsikt over Mosjøen. Like ved koia finner du en liten rasteplass med naturlige, fine bademuligheter. Løiten Jeger- og fiskeforening har en nyere koie ved Mosjøen hvor det også går an å bade.

Dette er en tre kilometer lang canyon i elva Øksna sitt dalføre fra Korperud og sørøstover. Du kan bade i elva ved Korperud eller gå 300 meter nedenfor og bade i kulpen under fossefallet.

Koiedalen er perfekt for en utflukt/tur med familien. Her er det grusede stier rundt hele tjernet og litt innover i skogen. Langs stiene er det koselige, tilrettelagte sitteplasser, og det er flere forskjellige lekeapparater spredt rundt omkring i Koiedalen. Det er også fine muligheter for å ta seg et bad i det lille tjernet.

Skiltet adkomst til Budor via riksveg 25 i Brenneriroa i Løten, bomveg kr 75,- Parkering ved Budor Gjestegård. Koiedalen finner du på andre siden av vegen for Budor Gjestegård.