Om tjenesten

Undersøkelser av mor og det ufødte barnets helsetilstand, samtale og veiledning.
Gravide har rett på minst 8 kontroller i svangerskapet, og ekstrakontroller ved behov. Partner må gjerne bli med på kontroller.

Tilbudene er gratis for alle gravide i Løten.

Svangerskapsprogrammet

Vi følger anbefalt svangerskapsprogram som du kan se her:

Svangerskapsprogram (Helsedirektoratet)

Velkommen til første samtale

Du er velkommen til første samtale hos jordmor mellom uke 8-16. Ta kontakt og bestill time. 

Svangerskapskontroller

Du bli invitert til svangerskapskontroller på helsestasjonen i uke 24, 28, 32, 36, 38, 40. Ta med urinprøve til timen.

Alle får tilbud om ammeforberedende time i løpet av svangerskapet.

Fødselsforberedende kurs

Du og din partner får tilbud om gratis fødselsforberedende kurs for førstegangsforeldre. Kurset er i løpet av deres tredje trimester. De som ikke skal bli foreldre for første gang får tilbud om fødselssamtale etter individuelle behov. 

Etter at du har født

Jordmor kommer på hjemmebesøk til alle nybakte foreldre 1 eller 2 dager etter hjemkomst fra sykehuset. Da veies barnet og undersøkelse av mor og barns helse, ammeveiledning og tildeling av helsesykepleier. 

Ammekyndig helsestasjon

Løten helsestasjon er pr. september 2022 godkjent som ammekyndig helsestasjon. De fire helsesykepleierne som er sertifiserte er Elise Furuholmen Haugstad, Helga Arneberg, Ingunn Haugsmoen og Mina Vinje Jansen (jordmor). Godkjenningen innebærer at du kan forvente å få samme informasjon uavhengig av hvilke av disse fire du har kontakt, og at de alle er oppdatert på siste forskning og retningslinjer når det gjelder amming.

Amming

Vi har ammepoliklinisk tjeneste; puppetimen hver dag mellom 12.00-13.00 som drop in eller avtale. Så bare kom innom og få hjelp og veiledning!

Prevensjon

Du får også tilbud om 6 ukers kontroll og prevensjonsveiledning/resept. Det er mulighet for innsetting av spiral eller p-stav samt livmorhalsprøve.

Barselgrupper

Vi ønsker deg velkommen til barselgrupper med 2 treff på helsestasjonen. Dette tilbys alle mødre når barnet er ca 4 -6 uker.

Tilstedeværelse av jordmor

Jordmor er tilstede på helsestasjonen mandag, tirsdag, onsdag og annenhver fredag (partallsuker)

Gravide må selv ta kontakt for oppfølging første gang, da det er frivillig for den enkelte om de vil benytte seg av jordmor eller fastlege i svangerskapet (som regel en kombinasjon). En konsultasjon tar mellom 30-45 minutt. Første konsultasjon tar gjerne noe lenger tid.

Siden det vanligvis er gravide inne på kontoret er ikke bestandig jordmor tilgjengelig til å besvare telefoner umiddelbart. Send gjerne da en kort sms om at du ønsker å bli ringt tilbake, så ringes du opp igjen ved første anledning.

Anbefalt lesestoff

Her finner du noen lenker til lesestoff anbefal av vår jordmor og helsesykepleierne

Svangerskap

 Amming

 

Småbarnsforeldre

Se også nyttig lesestoff til småbarnsforeldre her