Musikk-undervisning
Undervisningen i musikk foregår i gruppe eller individuelt. En individuell spilletime er vanligvis 25 minutter en gang i uka, men det kan variere noe. Kulturskolen følger skoleruta, men begynner gjerne en uke senere og slutter en uke før skolen. Vi legger vekt på at hver enkelt elev skal få utvikle seg i et naturlig tempo, men vi forventer at eleven øver på instrumentet mellom hver spilletime. Som elev i kulturskolen får du også spille på konserter og være med på forestillinger. Dersom det er fullt på tilbudet, blir du satt på venteliste. Når du får plass, får du en prøvetime for å se om dette er noe for deg.
Sang/Barnekor/Sanggruppe
På sangtime lærer du en sunn stemmebruk som gjør at stemmen ikke setter grenser for deg og hva du vil synge, du får prøve deg på mange ulike sjangere og du får trening i å opptre foran folk (hvis du vil!). Anbefalt startalder for individuell sangundervisning er 5. trinn.
Fra 2.- 4. trinn anbefaler vi gruppeundervisning/barnekor. I barnekoret/gruppe synges det en god blanding av gamle og nyere sanger laget for barn, alt fra Prøysen til MgpJr., og vi opptrer f.eks. på julegrantenning, pultost og akevitt, helsetunet og har det veldig gøy sammen. Tilbudet i barnekor/sanggruppe starter opp kun dersom det er nok søkere.
Sanglærer Solveig Jaziri (vikar for Lisa Nybrott) underviser både individuelle timer og sanggruppe.
Anbefalt startalder for individuell sangundervisning er 5. trinn.
Treblåseinstrumenter
Løten kulturskole har tilbud på fleste treblåseinstrumenter. De som starter på treblåseinstrumenter skal også spille i skolekorpset. Som en av få skoler i Norge har Løten kulturskole også undervisningstilbud på obo. Undervisningen for treblåsere foregår i kulturskolen sine lokaler eller det er også mulighet til å få undervisning i SFO tiden rundt på barneskolene i Løten. Lærer er Jon Fredrik Hjemli
Treblåseinstrumenter: fløyte, obo, klarinett, saksofon. Anbefalt startalder er 3. trinn.
Messinginstrumenter
Vil du spille trompet eller kanskje har du mere lyst til å spille en stor tuba. Kanskje du velger noe i midten som en baryton eller et valthorn. Vi har tilbud på alle messinginstrumenter. Alle elever som starter på messinginstrumenter skal også spille i skolekorpset. Undervisningen foregår i kulturskolen sine lokaler eller rundt på barneskolene i SFO tiden.
Messinginstrumenter: trompet, trombone, baryton, horn, tuba, valthorn. Anbefalt startalder er 3. trinn. Lærere: Ola Röndahl og Krzysztof Szostak (horn)
Piano
Klassisk notebasert individuell pianoundervisning der målet er å utvikle grunnleggende ferdigheter og kunnskaper som gjør det mulig å spille og forstå mange ulike sjangere, men det tas hensyn til eventuelle spesielle interesser og ønsker. Eleven bør ha tilgang til øvingspiano utenom den ukentlige pianotimen.
Anbefalt startalder er 3. trinn, men man kan starte fra 6 år dersom motivasjonen er tilstede (be om en prøvetime). Lærer: Nelson Lee.
Keyboard
I keyboardundervisningen blir det lagt vekt på kjennskap til diverse grep, akkompagnement-ferdigheter og populært sangrepertoar. Lærer tar utgangspunkt i elevens nivå og prøver å tilgodese elevens ønsker for kurset. Undervisningen kan både være gehør/notebasert.
Anbefalt startalder er 3. trinn, men man kan starte fra 6 år dersom motivasjonen er tilstede. Lærer: Ola Röndahl
Gitar, elgitar, bassgitar
Du kan lære både akustisk gitar, elgitar og bass-gitar i kulturskolen. Vi tilbyr individuell undervisning på gitar/bassgitar. Dersom vi har nok elever som ønsker samspill, så vil vi også kunne tilby spilling i band. Du må ha ditt eget instrument, for kulturskolen har dessverre ikke gitarer til utleie. Spiller du elgitar eller bassgitar må du også ha tilgang til forsterker.
Anbefalt startalder er 4. trinn (gitar) og 7. trinn (bass-gitar) men man kan starte tidligere dersom motivasjonen er til stede. Lærer: Geir Olav Akselsen
Slagverk
Slagverkinstrumenter er en utrolig allsidig gruppe. Elevene lærer alt fra melodisk til trommesett. Det er anbefalt at man starter i korpset når man er slagverkelev i kulturskolen. Undervisningen foregår på Løten ungdomsskole.
Anbefalt startalder er 3. trinn.
Fiolin (fele)
Fiolin er et instrument som kan brukes i alle sjangre, klassisk, folkemusikk, pop, rock osv. For å bli god på fiolin kreves mye øvelse, og tid (som med alt du vil bli god på). Vi tar inn elever i skolealder og gir 25-30 minutters individuell undervisning pr. uke. Det er et regionalt samspill-tilbud (Hedemarken barne- og ungdomsorkester, HEBU) som elevene kan bli med allerede som nybegynnere. Kulturskolen har instrumenter til utleie (kr. 470 pr. år).
Anbefalt startalder 2. til 3. trinn. Lærer: Malte Winje
Løten skolekorps
Løten skolekorps er en selvstendig frivillig organisasjon med nært samarbeid med Løten kulturskole. Elevene innen blåseinstrumenter og slagverk i kulturskolen blir med som en del av korpset.
Aldersgruppe: Fra 3. eller 4. trinn til 18 år.
Kulturskole betalingssatser
Ansatte kulturskolen
Dirigent i korps, messingblås, keyboard
Ola Röndahl
974 86 615Klaver/ piano
Kim Kjærsgaard Nielsen
Slagverk
Ole Petter Hallan
951 54 464Messing
Krzysztof Szostak
482 22 828Gitar, bass, band
Geir Olav Akselsen
943 92 094Sang og barnekor
Solveig Marie Jaziri
92 28 84 52Fiolin
Malte Winje
922 27 414Treblås, dirigent i aspirant/ juniorkorpset
Jon Fredrik Hjemli
918 23 936Kunst
Ernst O. Harstad
909 12 990