Om Løten kino

Kinoen ligger i tilknytning til rådhuset Tingberg i Løten sentrum. Den brukes både til øvingslokaler, teater, konserter og kinovisninger. Utleie til lag og foreninger samt private arrangører. Det er også et Halvkonsert flygel av topp kvalitet, i tillegg til AV-utstyr. Garderober er i underetasjen. Antall sitteplasser: 272 | Antall ståplasser: 47

Utleie og informasjon om lokalet

 Utleie av og informasjon om lokalet

Historien

Kinoen ble bygget i 1960, sammen med det nye kommunehuset Tingberg, etter at det gamle Tingberg brant i 1958. I den første tiden sto det kun et råbygg klart, men takket være sterke pådrivere i politikk og kulturliv ble det fart i planene om å bygge huset ferdig til ulike kulturformål, tidlig på 70-tallet. Kinobygget ble tatt i bruk 9.11.1972. "Kinoen" som bygget raskt ble hetende i bygda, startet opp med privat kinodrift, ledet av Kåre Norsted. Kommunen tok over kinodriften på slutten av 70-tallet. Kinodriften opphørte tidlig på 90-tallet.

I 2003 ble det investert omkring 8 millioner kroner i kinobygget, og det har i dag avansert AV-utstyr og nytt lerret. Ombyggingen omfattet også nye garderober, toaletter og en omfattende oppgradering av ventilasjonsanlegg og forhold knyttet til miljø og sikkerhet. Kinoen har et flott gammelt halvkonsert flygel som også ble restaurert i forbindelse med ombyggingen.

Pris for leie av lokalet