Vinteren er i gang og BUA Løten har kjøpt inn slalomski, langrennsski og akebrett. Hjelm, briller og staver får du også lånt. Skal du på vintertur kan du låne vintersovepose på BUA. 

- Jeg har også planer om å kjøpe inn skøyter og truger, sier Silje der hun står med ski i begge henda. 

Mange par har kommet inn og alt må registreres før det kan lånes ut. Da er det godt å være flere. Anette Monsen er nyansatt i BUA Løten. Hun starter egentlig ikke før i januar, men hun bidrar litt allerede. 

- Helt siden jeg hørte om BUA har jeg vært superinteressert. Jeg så stillingsannonsen og tenkte at jeg måtte søke. Jeg brenner for dette tilbudet, smiler Anette.

Hun var litt delaktig i få BUA til Hamar og gleder seg nå til å jobbe på BUA Løten. 

- Jeg har egentlig oppstart i janauar, men har vært her litt allerede, sier hun. 

profilbilde av dame i grønn jakke foran lilla vegg

Kjempepositivt for Løten

BUA var godt besøkt i sommer og mange benyttet seg av muligheten til å låne utstyr. Høsten har vært litt stillere, men det er normalt i BUA-sammenheng. Da benytter de muligheten til varetelling, kurs og liknende. Blant annet har det blitt holdt kurs for de som skal låne ut alpinski, slik at de kan tilpasse sko og ski til hverandre. 

- Oppstarten og besøket har vært som forventet. Det tar litt tid før folk oppdager tilbudet og skjønner at man kan bruke det. Jeg forventer at vi kommer til å oppleve større trøkk i vinter. Vi ser jo i området rundt oss at dette er høysesongen, sier Silje. 

Lag og foreninger og skoler har vært flinke til å bruke BUA. Det samme med Flyktningtjenesten, som har vært her på opplæring. Det førte til at mange ukrainere har tatt i bruk tilbudet. 

- Folk kommer inn og ser, og sier "Endelig kom BUA til Løten". De er glade for å slippe og kjøre til Stange og Hamar for å låne ting. Det er kjempepositivt for Løten sin befolkning at det er tilgjengelig her, mener Silje. 

I tillegg til Anette er det ansatt en sesonghjelp som skal hjelpe til i høysesong. 

BUA har vanlige åpningstider fram til jul, det vil si onsdager og fredager kl. 14.00 til 17.00. Etter jul håper de å utvide åpningstidene. 

- Med flere åpningsdager vil vi kunne imøtekomme flere lånetakere. Dette hadde ikke gått uten gode hjelpere fra Løten frivilligsentral, sier Silje.