- Du gir mye, men du får like mye tilbake. Det er ingen du får så mye glede av som unger, smiler Lise Roko Pedersen, mens hun ser på Emma som skal perle en katt. 

De siste årene har Lise jobbet i Revhiet barnehage, som er en ny og moderne barnehage midt i Løten sentrum. Her er det seks avdelinger og Lise jobber med store barn mellom tre og seks år. Den viktigste arbeidsoppgaven er å være sammen med barna og coache og trygge dem gjennom dagen. 

- Unga har jo mesteparten av dagen sammen med oss, så den rollen vi har er veldig viktig. Det tenker jeg mye på - det er en viktig jobb.

dame som sitter med tre unger i en barnehage

Spennende å følge utviklinga

Som barne- og ungdomsarbeider får Lise følge utviklingen til barna gjennom flere år. I barnehagen jobber de med å bygge gode relasjoner og se til at alle får en god utvikling i forhold til modenhet og alder. 

- Det er stor forskjell på barn på tre år og seks år. De må møtes på ulike måter, mener Lise. 

De ansatte i barnehagen har en rammeplan de jobber etter. Før var det mange "bør"-punkter i planen, nå er mange av disse gjort om til "skal". Dermed har de nok å fylle dagene med. For eksempel driver de med språkstimulering i alle mulige situasjoner. Lise setter ekstra pris på alt de kan gjøre utendørs. 

- Jeg tror det er viktig å være glad i å være ute i en sånn jobb, sier hun. 

Til høsten skal Lise gå av med pensjon. Det samme skal Marit Solbakken. De har jobbet sammen i barnehagen i årevis. 

- Hva synes du er det beste med å jobbe i barnehage, Marit?

- Å følge årstidene. For eksempel med juleforberedelser. Det er en koselig, fin og variert jobb. Vi får brukt hele oss, smiler Marit. 

Damene er enige om tre gode grunner til å bli barne- og ungdomsarbeider i Løten:

  1. Det er variert
  2. Det er utfordrende
  3. Det er spennende

Vi har nå to ledige stillinger som barne- og ungdomsarbeider i Revhiet barnehage. Du kan søke på stillingene her. 

dame som sitte ute på lekehus