Det er ROP-teamet som står som arrangør, men tilbudet er åpent for alle, du trenger ikke ha noen tjeneste levert av Løten kommune. Det er i tillegg gratis og uten påmelding - det er bare å dukke opp. Stedet er Løtenhallen og tidspunktet er kl. 09.30-10.30 i Løtenhallen. 

- Tanken er at flere kan få kjenne på hva yoga kan gi, sier Trude Øien i ROP-teamet. Selv sovnet hun under dagens time og fikk kjenne på den intense hvilen man kan få på kort tid.

- Du får sinnsro, sier instruktør Albin Bendu.

- Ja, det føles som om tiden står stille på en god måte. Også får man en hel time uten scrolling, sier Camilla Engum Paulsen, som er ivrig bruker av yogatilbudet. 

- Det gjør at jeg kan håndtere stress og utfordringer i hverdagen. Jeg har lært meg å puste. Jeg bruker også det jeg har lært utenom timene, for eksempel når jeg er nervøs. At jeg blir sterkere fysisk også er bare en bonus, smiler hun. 

Pusten er nøkkelen

Albin Bendu er instruktør i Back in the ring, et landsdekkende yogatilbud for de som har falt utenfor og ønsker å gjøre comeback i livet. 

- Han som lærte meg yoga sa at det var den beste måten å finne seg selv på. Det stemte det, smiler han.

Yoga handler om pusten. 

- Hvis man gir det tid og en sjanse så vil man finne den beste siden av seg selv. Du trenger ikke tenke så mye på posisjoner, de kommer. Pusten er viktigst, smiler Bendu. 

I tillegg til timen i Løten finnes det to yogatimer i Hamar som de ivrigste kan slenge seg med på. Camilla er ofte med, men har ikke fått til mer enn timen i Løten denne uka.

- Jeg merker forskjell, sier hun. 

Trude kan fortelle at de har fått mange gode tilbakemeldinger på tilbudet.

- Vi håper at flere vil komme og oppleve dette. Det er god plass, smiler hun, og legger til:

- Det er trygt å komme hit. Du kan gjøre alt i ditt eget tempo.

Det er ingen krav om utstyr og du må ikke ha prøvd yoga tidligere. 

- Det du gjør her tillater du ikke deg selv å gjøre i en travel hverdag. Det er kanskje en klisje, men jeg tror vi trenger dette i våre aktive liv, smiler Trude. 

Timene går fram til sommerferien før det starter opp igjen i august. 

- Vi er veldig stolte over å kunne tilby dette i Løten, for det er dyrt å betlate for yogatimer selv. Det er god folkehelse dette. Det er ingen kostnad, bare gevinst, for deltakeren, avslutter Trude med et smil. 

To som gjør yoga utenfor Løtenhallen