Ordfører Marte Larsen Tønseth har foreslått gården Stensåsen i Skogbygda til innspillingsteamet for Farmen. 

- Jeg mener Løten er et fantastisk sted til å være vertskap for en Farmen-gård. Vi har en fantastisk natur, ro, dugnadsånd og nydelige steder som både gjør seg godt på TV, men som ikke minst er fantastiske steder å bo og oppholde seg. Vi har en nydelig eiendom i Østre Skogbygd, Stensåsen, som jeg mener er helt ideell å gå 100 år tilbake i tid på. Vi har en kulturhistorie her som også er fin å knytte til formidlingen av Stensåsen tilbake i tid, sier Marte. 

- Vi er alltid takknemlige for tips og gode forslag på gårder vi kan gjøre fremtidige produksjoner på. Det er vanskelig å finne gårder som fyller aller kriterier for oss. Det er som regel viktig at gården er avsidesliggende, har nok plass til deltakere og dyr, at den er tidsriktig og gjerne et vann i nærheten, sier Ole Thudesen, produsent av Farmen.

- Vi er en stor produksjon så det er et kjempepluss at det er god infrastruktur i området og bomuligheter ikke altfor langt unna. Dessuten er det viktig med et godt samarbeid med kommune og lokale krefter, derfor er det en ekstra bonus at dere er interessert i at vi skal komme, fortsetter Ole.

Finnegård

Stensåsen er en gammel finnegård. Det vil si at det var finner som bodde her. På 1600-tallet var det svedjebruk på Stensåsen. Gården har blitt solgt i flere omganger. Anders Kiær har eid den, samt Borregaard og Statskog. Gården stod ubebodd fra 1970-tallet og fram til 2001. Da flyttet Ragnhild og Trond Langseth inn. Ragnhild og Trond var de siste fastboende. De flyttet fra Stensåsen i 2003. Borregaard solgte til Statskog i 2010, men for noen få år siden solgte Statskog eiendommen til Henrik Fauske Evensen og Ingrid Fauske Sørensen fra Skedsmokorset som bruker det som feriested.

- Det er så flott at også eierne av eiendommen er positive til å foreslå Stensåsen som aktuell Farmen-gård, smiler ordføreren, før hun fortsetter:

- Det ville vært flott om en eller flere sesonger ville funnet sted i Løten kommune. Farmen er en flott produksjon, så jeg ville vært stolt om vi kunne vært vertskommune for en slik produksjon!

- Vi spiller inn to sesonger i året og er derfor alltid på leting etter ny gård. Farmen har aldri vært i Løten før og det hadde vært veldig hyggelig å spille inn Farmen der en gang, avslutter Ole.