- Det er meget sterke tall, sier ordfører Marte Larsen Tønseth, som gleder seg over folkeveksten, og spesielt over fødselstallet dette kvartalet med 27 fødte, som gir oss et fødselsoverskudd på 6. Totalt for året er det fødselsunderskudd på 7. I utgangen av tredje kvartal er befolkningstallet i Løten 7929.

Ro, stillhet og nærhet til tjenester

Elin Østvold falt for roen og stillheten, samt den korte vegen til Elverum og Hamar, da hun flyttet hit. I Løten kunne familien bygge seg hus i umiddelbar nærhet til åker og skog, og samtidig ha kort veg til alle slags tilbud. Det har de ikke angret på.  

- Vi flyttet inn her i september 2022, forteller Elin.  

Hun snakker om den nybygde eneboligen i Limenholtvegen på Jønsrud. Her ble det lagt ut tomter for salg høsten 2021. Vikahus står bak utbyggingen av feltet og hadde elleve tomter med plass til 15 boenheter. Elin, opprinnelig fra Romedal, flyttet til et eldre hus i sentrum av Løten i 2020, men hun og samboeren fra Moss, som til sammen har fire barn, fant ut at de trengte større plass enn de hadde og begynte dermed å se hvilke muligheter som fantes.  

profilbilde av dame med briller

- Det var få hus på markedet som oppfylte våre krav til størrelse og standard. Vi ønsket ikke et oppussingsobjekt. Vi undersøkte da hvilke muligheter det var for tomter i Løten og vi falt veldig for tomta på Jønsrud, forteller Elin. 

Her har de bygget en toetasjes enebolig fra Vikahus.  

- Vi trives kjempegodt. Vi liker veldig godt at det er et stille og rolig område, samtidig som det er kort veg til to byer. Vi er også veldig fornøyd med størrelsen på tomta og beliggenheten inntil åker og skog, sier Elin.  

Eiendomsutvikling er avgjørende

Løten er i vekst og det får vi tydelig bekreftelser på ved oppdatere befolkningstall.
- Jeg vil ønske alle hjertelig velkommen til Løten, sier Larsen Tønseth og fortsetter:

- Det betyr mye for oss at folk velger å bosette seg her hvor arbeidsmarkedet er stort i en felles bo- og arbeidsregion mellom to byer. Det er viktig for meg å si at veksten hadde heller ikke kommet uten at eiendomsutviklere i hele kommunen bidrar til nye og varierte boformer. Skal nye innbyggere kunne bosette seg så er det viktig at vi har et variert tilbud. Et søk på finn.no viser at det er mer variert utvalg av boliger nå enn noen gang: det er leiligheter, tomannsbolig, enebolig, småbruk og gård, så her er det noe for alle. Løten er et flott sted å bo med veldig mange gode kvaliteter en verdsetter i hverdagen. Samtidig er vår geografiske beliggenhet et stort fortrinn, avslutter ordføreren.

Vil du kjøpe helt ny bolig? Dette er mulighetene du har i Løten akkurat nå: 

Drømmer du om gård? Gå ikke glipp av disse mulighetene:

Det er også mange eneboliger av ulik alder til salgs i Løten. Sjekk Finn.no for alle annonser. 

eldre mann og kvinne med barnebarn på fanget sittende på balkong med kaffe og vafler. barnet leser i ei bok
FOTO: Ricardo foto