- Hvis du ikke har midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest så brukes bygningen ulovlig, sier byggesaksbehandler Trine Lindholt Jensen. 

Hun jobber med å gå igjennom byggesaksarkivet til kommunen og har foreløpig funnet over 160 byggesaker hvor det mangler ferdigattest. Kanskje bygde du for over 10 år siden, men sendte aldri innsøknad om ferdigattest? Mange oppdager at de mangler noen papirer når de skal selge huset. Men ikke vent til du har tenkt å flytte, ta en kikk nå og se om du har ferdigattest for bygningene du eier. 

- Det er slik at om du har fått en byggetillatelse så må du sende en søknad om ferdigattest når du er ferdig, sier Trine. Det er så enkelt som at det ene følger det andre.

Byggesaksbehandlerne i kommunen har nå begynt å sende ut purringer, men sjekk gjerne allerede nå om du er blant de som mangler ferdigattest. 

Finn søknadsskjema til ferdigattest her

Klikk på knappen over og skroll deg ned til punkt 8 i lista "Søknadsprosessen trinn for trinn". Der finner du informasjon om ferdigattest.

Og du, hvis du har tenkt å bygge noe på tomta di - ta kontakt med kommunen før du begynner. 

- Ikke hør på alt som blir sagt på bygda om hva som er lov og ikke. Ta heller en prat med oss eller send en mail, sier Trine. 

Ønsker du et møte for å snakke om byggesak? Da må du booke tid på forhånd. Det gjør du via bookinglinken under.

Book møte med byggesaksbehandler her

skjema