Hamar og Hedemarken turistforeningen melder gladnyheten på sin hjemmesider i dag. Løtenfjellet hytteeierforening har ved flere anledninger bidratt med innkjøp av redningsutstyr til Løten Røde Kors og nå har de dekket kostnader ved innkjøp og montering av en hjertestarter på veggen på utsiden på Målia turisthytte. 

I forrige uke var elektriker på Målia for å forberede og i helgen var Løten Røde Kors Hjelpekorps v/administrativ leder Rasmus Dyresen Lilleløkken på Målia og monterte hjertestarteren på østsiden av hovedinngangen på serveringshytta. De har også sørget for at den har blitt registrert på 113.no. Det er hjelpekorpset som har ansvar for vedlikehold og oppfølging av hjertestarteren. 

- Vi i HHT er veldig glade for denne svært generøse gaven til beste for alle som ferdes på Hedmarksvidda og plutselig kan trenge en hjertestarter, sier daglig leder i HHT, Margrete Ruud Skjeseth.

Hytteeierforeningen inviterer, sammen med Røde Kors, alle brukere av Løtenfjellet til en orientering om bruk av hjertestarter, og hjerte-lungeredning (HLR) i skiutleie ved skitrekket, mandag 3. april kl. 17:00 – 18:00. Arrangementet er åpent for alle. 

Hjelpekorpset har en hjertestarter montert på yttervegg på vakthytta si på Budor også.