Mens det ennå er mørkt starter letinga etter nissene inne på barnehagens område. Utstyrt med lommelykt og bingoark går barn og foresatte på nissejakt. På gjerdet er det bilde av en nisse og på lekestativet en helt annen type nisse. Med blyanten krysser man av på bingoarket ettersom man finner nissene. Etter endt runde er det servering. De foresatte får en pose med pepperkaker pyntet med julekort som har bilde av en nisse de kjenner godt.

dame med liten gutt på fanget som holder en pose pepperkaker

- Vi startet denne tradisjonen desember 2020 på grunn av koronarestriksjoner. Vi har fortsatt tradisjonen siden. sier Kine Karterud, ansatt i barnehagen.

Ute i nisseløypa er det spennende, ja, nesten for spennende for noen. Men så lenge mamma og pappa er med, og det venter boller og gløgg inne, så er det ingen sak. Med julelys både inne og ute, og hyggelig sosialt samvær blir det en fin start på dagen.

far og sønn lyser opp et nissebilde som henger på en vegg

Gubben og katten

Et steinkast unna, på skolen, er det klart for den årlige juleforestillingen. Pensjonistene kommer inn døra, spente på årets forestilling. Det samme med barnehagen og mellomtrinnet. Hva skal småtrinnet vise i år? På scena får vi møte Gubben og katten Findus. Gubben faller og skader beinet sitt. Findus må trekke han hjem på en kjelke. Men hvordan skal det bli jul hjemme hos dem nå? Finuds kan verken hogge juletre eller kjøpe julemat. Det eneste Findus kan bidra med er en kattevask. Men for snille folk ordner det seg når man har gode naboer. På selveste julekvelden dukker de opp, med julemat og gaver, og de bærer inn ved. Juletreet har Gubben og Findus laget selv, så da ble det jul likevel da. 

Forestillingen krydres av kjente og kjære julesanger, framført av elevene på Jønsrud med stor innlevelse og iver. Under er det noen smakebiter i form av bilder.

barn i strikkegenser som står og synger

jente som surrer bandasje rundt foten på gutt

jente som pynter juletre

barn som står på ei scene og synger