I én måned skal han bo på Bjørke Østre og arbeide i grafikkverkstedet på Klevfos. Målet er å lage en serie medKunstneren Hans Kristian Borchgrevink i Løten etsninger med utgangspunkt i Løten og hans opplevelser her. 

Kanskje har du sett Hans Kristian syklende rundt omkring i Løten?

I løpet av den lille uka han har vært her har det blitt noen kilometer på sykkelsetet langs jorder og i sentrum, en tur innom både biblioteket og bokloftet på Løiten Brænderi, og noen timer i grafikkverkstedet på Klevfos. Snart kommer også samboeren og de to sønnene deres (nyfødt og 4 år) til Løten for å bo på Bjørke Østre en stund.   

- Nå prøver jeg å bli kjent i Løten og mitt foreløpige inntrykk er veldig positivt, sier Hans Kristian, som selv er fra Grue.

Kunstneren har en master fra Kunsthøgskolen i Bergen, og uttrykker seg i ulike teknikker som grafikk, maleri, skulptur,Hans Kristian jobber med etsinger installasjon og kunstbøker.

Et helt unikt uttrykk

Løten kommune fikk rekordmange søknader til Trætteberg-stipendet i fjor. Hele 37 godt kvalifiserte kunstnere søkte, og Hans Kristian sitt uttrykk ble beskrevet som «helt unikt». 

Målet med oppholdet er å lage en serie med etsninger som tar utgangspunkt i Løten og Hans Kristian sine opplevelser her. En slags «Suite Vollard», altså en serie grafiske trykk fra Hedmarken. 
- Jeg skal lage etsninger på kobberplater, og bruker syrebad som «spiser opp» kobberet som ikke er beskyttet, forklarer Hans Kristian.  

Spesielt forhold til Trætteberg

Hans Kristian har et litt spesielt forhold til Hallvard Trætteberg og kunsten hans. 
- Da Trættebergs nevø for mange år siden skulle tømme en låve på Åsnes Finnskog så overtok jeg kasser med gammelt kunstmateriell, og jeg bruker stadig vekk akvarellark eller skissebøker herfra, sier han. 

Vi ønsker Hans Kristian hjertelig velkommen til Løten og gleder oss til å se dyptrykkene fra oppholdet hans her.