- Lørdag blir det Pride-fest i Løten for å feire kjærligheten og mangfoldet. Nesten 400 deltok da Pride ble markert for første gang i Løten i fjor – vi håper på enda flere i år! Det er svært gledelig at finansminister Trygve Slagsvold Vedum kommer for å holde Pride-tale i regi av regjeringen. Han ville heller feire Pride på bygda enn i storbyen, sier ordfører Marte Larsen Tønseth.

Leder av Pride Løten, Joakim Holt Hansen, er stolt over programmet for dagen, og håper mange blir med i paraden lørdag kl. 13.

- Lørdag skal vi feire at Løten er «bygda for alle». Ta på fargerike klær og bli med i paraden, da vel! Etterpå blir det taler og god underholdning med Knut Kippersund og Torill Beate Nilsen på Bøndsen kl. 14. Pride-markeringen starter med «regnbuemesse» i Løten kirke kl. 11. Gled dere! sier Holt Hansen.

Showkamper og gratis is

Klokka 12:15 lørdag blir det også offisiell åpning av den nye kunstgressbana i Løten.

- Her blir det også fest med showkamper, taler og gratis is til barna. Vi er svært glade for at det gamle dekket, som har ligget i 14 år, nå er skiftet ut med et nytt. Dette er viktig for de over 300 aktive spillerne i Løten fotballklubb. Med ny kunstgressbane sikrer vi et fortsatt høyt aktivitetsnivå i bredde-fotballen, og et lavterskel folkehelsetilbud til alle i bygda, sier Larsen Tønseth.

Syngespill ute på Munchs fødegård

Ordføreren oppfordrer også alle kulturinteresserte til å få med seg Tor Karseths syngespill «Edvard på Englaug» klokken 15 lørdag.

jente og gutt som holder hånd
Foto: Marius Græsby

- Det er en helt unik og spektakulær opplevelse å få se syngespillet ute på tunet på Engelaug Østre, på gården der Edvard Munch ble født. Her pekes det opp på rommet der Munch tok sitt første skrik, og publikum får selv oppleve gården i Løten der Munch tilbrakte flere sommerferier som ung, sier Larsen Tønseth.

Hun er svært glad for at Karseth har lagt ned så mye arbeid i å formidle historien om Munchs tilhørighet til Løten og Hamar gjennom disse syngespillene.

- Også er det flott at eierne av gården åpner opp tunet slik at flere kan få oppleve Munchs fødested.

Det blir også åpning av ny utstilling på Galleri Rømma kl. 13.00. Joakim Røbergshagen spiller. Les mer om utstillingen her. Er du sportsinteressert så arrangeres Løten Open Pickleball Tournament. Du ser utøverne utfolde seg i idrettsparken, på bana rett ovenfor kiosken til Løten fotballklubb. På Løten folkebibliotek kan du se Løten kulturskole sin sommerutstilling.