- I believe I can fly, synger en gutt mens han suser nedover ziplinen. Vel nede utbryter han:

- Det var dritgøy!

Rett fra levra der altså, men turen til klatreparken framkalte masse glede hos de 60 barna som er deltakere i årets ferieklubb i Løten.

Uka starta med ulike aktiviteter på Ungdommens hus. Tirsdag var de på Løten skaperverksted på Løten Frivilligsentral, samt i skogen på jakt etter materialer til byggekonkurranse. Onsdag stod kanskje ukas høydepunkt på programmet: busstur til Helgøya.

- Det er i alle fall ukas høydepunkt for meg, sier Silje Tvihaug, daglig leder i BUA Løten og en av hovedarrangørene.

Sammen med idrettskonsulent, barne- og ungdomskoordinator og leder på frivilligsentralen har hun planlagt, og nå gjennomfører, denne ferieuka for barn i 5.-7.klasse.

Utfordringer i lufta

Ungene var spente da de dro fra Løten. Vel framme på Helgøya fulgte de oppmerksomt med på sikkerhetsgjennomgangen før de slapp løs i løypene. De var høyt oppe i trærne, på vinglende hindre som utfordret balansen. De festet seg med karabinkroker i vaiere og var flinke til å følge det de hadde lært. De fleste voksne stod på bakken og ga peptalk til de som trengte det. De som var over 12 år og hadde lyst kunne ta den lange ziplinen på over 400 meter, samt Helgøyastupet, 14 meter rett ned. Uansett om de tok blå, grønn eller ei anna løype så fikk de kjenne på mestringsfølelsen.

Jente i klatreelement i lufta

I morgen går turen til Haverbekkvika hvor det blant annet blir kanopadling. Fredag avsluttes uka i Løtenhallen og kinoen.

Takk til våre samarbeidspartnere

Ferieklubben er sponset fra og med: Joker Klevbakken: grillpølser m/tilbehør, frukt fra REMA 1000 og begge Kiwi-butikkene i sentrum og yoghurt og frukt fra Joker Brenneriroa.
Europris gir kjærlighet på pinne og ala caprisun. Godfisk har gitt kr 5000,- til fiskegrateng og fiskeburgere. Kr.200,- fra styremedlem, Herman Bjørklund i Løten Frivilligsentral til is.  
NAF avd. Hamar sponser med refleksseler og kortnummer til å klistre på mobil.
Frivillige fra Løten Røde Kors, Løten Røde Kors Hjelpekorps, Løten Rotaryklubb, Lions Club Løten og Løten Frivilligsentral.