Camp Munch er inspirert av Edvard Munchs liv og kunstnerskap, og leiren er utviklet for å inspirere unge til å tørre å satse på kunsten. Det er totalt 20 plasser til leiren, hvor kunstinteresserte ungdommer får utfolde seg kreativt med ulike materialer og teknikker, guidet av profesjonelle kunstnere, på idylliske Klevfos industrimuseum på Ådalsbruk. Leiren avsluttes med en minifestival med kreative verksteder og utstilling.

Inspirerende faglig innhold

Du må være mellom 15 og 20 år for å kunne delta på Camp Munch. For 3500 kroner får du seks dager med undervisning av proffe kunstnere, overnatting, mat, transport og alt av materiell. Inkludert i uka er også en Munch-ekskursjon til Oslo, men her må man betale mat selv. 

- Tema for sommerens kunstcamp er «livets farger». Edvard Munch omtales som en fargemester, og i år skal campens deltakere lære mer om bruken av farger i egen kunst gjennom ulike øvelser, eksperimenter, teori og praksis, sier kulturrådgiver Hanne Mette Walhovd, og legger til:

- Deltakerne skal vandre i Munchs fotspor, og bli kjent med stedene der unge Edvard Munch vandret i sin barndom; blant annet langs Svartelva, på Klevfos indstrimuseum og i Løtens kulturlandskap med åker og eng, skog og mark.

 jente som sitter på gulvet og lager kunst

Når du melder deg på Camp Munch blir du bedt om å legge ved arbeidsprøver.

- Husk at det ikke er tegneferdigheter eller andre tekniske krav som står i fokus. Det legges mest vekt på søkerens motivasjon for å være med på én uke med intensivt, kreativt arbeid, ikke hvordan arbeidsprøvene dine ser ut, sier Walhovd.

Meld deg på Camp Munch her

Søknadsfristen for Camp Munch er 1. april. Det er en jury som plukker ut de 20 deltakerne som får være med på årets kunstcamp. Deltakelse på Camp Munch kan være en god forberedelse til videre kunststudier.

ung jente sitter og maler på stort maleri